REC breidt productaanbod uit met lancering van nieuwe geïntegreerde REC Peak Energy oplossing op Energaia

SANDVIKA, Noorwegen--(BUSINESS WIRE)-- 20101208 --

REC heeft vandaag haar eerste gebouwgeïntegreerde fotovoltaïsche (BIPV) oplossing gelanceerd in combinatie met de hoogwaardige REC Peak Energy Series Module en het reeds bewezen SolrifTM installatiesysteem dat gedistribueerd wordt door Ernst Schweitzer AG.

The new REC Solar building integrated photovoltaic solution: REC Peak Energy Integrated Solution (Ph ...

The new REC Solar building integrated photovoltaic solution: REC Peak Energy Integrated Solution (Photo: Business Wire)

De geïntegreerde REC Peak Energy oplossing is ontworpen voor het bouwen van dakzonnesystemen die de betrouwbare vermogensoutput van REC zonnepanelen combineren met het bewezen SolrifTM installatiesysteem. De oplossing is zowel weerbestendig als esthetisch, en kan rechtstreeks op het dak gemonteerd worden en conventionele bouwmaterialen vervangen. Het product kan worden gebruikt voor nieuwe daken of voor retrofit doeleinden. "Beginnend met de REC Peak Energy Integrated zijn we onze productportfolio aan het diversificeren om op maat gemaakte oplossingen te bieden, teneinde beter tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten op de residentiële en commerciële markt," aldus Åsmund Fodstad, Senior Vice President Sales & Marketing van REC Solar.

De kwaliteit en flexibiliteit van het aluminium SolrifTMFrame, dat zich meer dan tien jaar op de markt bevindt en waarmee al een aantal MW zijn geïnstalleerd, zijn reeds goed ingeburgerd. De lage profielhoogte resulteert in een goede achterventilatie ter ondersteuning van efficiënte elektrische prestaties, en kan gemakkelijk gecombineerd worden met diverse dakbedekkingsmaterialen. Het systeem kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd net als dakpannen. De vormgeving ondersteunt afvoer van hemelwater en het afglijden van sneeuw, zodat de panelen in alle weersomstandigheden zorgen voor maximaal vermogen. "De REC Peak Energy Integrated is een solide investering voor de klanten in het residentiële en commerciële segment. Gebruikers kunnen met deze oplossing profiteren van het hoogste feed-in tarief (terugleververgoeding) die er beschikbaar is in Frankrijk. We zijn verheugd over de uitbreiding van ons productaanbod op een markt die zo'n belangrijk groeigebied voor REC is," zegt Jan Jacob Boom-Wichers, Managing Director, Frankrijk, Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland, REC Solar France. Bezoek REC op de Energaia stand, Hal 6, Stand K300.

De BIPV-oplossing maakt gebruik van de frameloze REC Peak Energy Module die meer vermogen per vierkante meter levert als gevolg van diverse verbeteringen in het ontwerp, wat leidt tot ongeveer zeven procent meer energie-output in vergelijking met eerdere generatie modules. De prestaties van REC Modules zijn consistent hoger dan die van andere fabrikanten bij prestatietests voor fotonvelden ter meting van de energie-opbrengst in 2010. De modules hebben een robuust en duurzaam ontwerp ter ondersteuning van een grote mechanische belasting. Het nieuwe product is TUV-gecertificeerd.

De REC Peak Energy Integrated is nu verkrijgbaar voor aankoop in Frankrijk en zal binnenkort worden aangeboden op andere markten, in het eerste kwartaal van 2011. REC is van plan om de productie van de REC Peak Energy Integrated te verhogen en dit BIPV-productaanbod uit te breiden. REC-partners in Frankrijk zijn onlangs getraind in de oplossing en het bedrijf zal de training van extra installateurs ondersteunen.

Over REC

REC is een toonaangevende verticaal geïntegreerde speler in de bedrijfstak zonne-energie. REC behoort tot 's werelds grootste producenten van polysilicium en wafels voor zonne-energie, en is een snel groeiende fabrikant van zonnecellen en -modules. REC houdt zich ook bezig met projectontwikkeling in geselecteerde PV-segmenten. REC werd opgericht in Noorwegen en is een internationaal bedrijf in zonne-energie met wereldwijd meer dan 4000 mensen in dienst. REC had in 2009 inkomsten van ongeveer EUR 1 miljard. Lees meer over REC op www.recgroup.com.

Ga voor meer informatie naar: www.recgroup.com/recpeakintegrated

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6536709〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
REC Solar
Åsmund Fodstad, Senior Vice President, Sales & Marketing
+47 954 23 070
of
REC Solar France
Jan Jacob Boom-Wichers, Managing Director, Frankrijk, Benelux, VK en Ierland

+33 6 85 72 54 42