Quality building opent vestiging in België


AMSTERDAM, 20101208 -- Belgische ondernemers zijn grootste positivo's. De Belgische ondernemers hebben het hoogste ondernemersvertrouwen van heel Europa, leert de jaarlijkse enquête van de Europese Kamers van Koophandel. Terwijl 2010 voor vele bedrijven een overgangsjaar was, wordt in 2011 opnieuw aangeknoopt met groei, luidt het. Het ondernemersvertrouwen zit in de lift, de Belgische economie doet het relatief goed in Europa. Zo verwacht het gros van de Belgische ondernemers dat volgend jaar de binnenlandse vraag weer sterk zal aantrekken. Een derde van de Belgische ondernemers geeft aan te gaan investeren, maar goed de helft mikt voorlopig nog op een status quo. Quality building speelt in op het vertrouwen van Belgische ondernemers door op de Belgische markt haar diensten aan te bieden.

De Belgische economie is weer gegroeid en de verwachting is dat een derde van de Belgische ondernemers volgend jaar investeringen gaat doen om haar concurrentiepositie te versterken. Klanten zijn op zoek naar een goede prijs/waarde verhouding, waarbij kwaliteitsmanagement een belangrijk onderdeel is om de geleverde waarde te optimaliseren. Dit zal ook doorwerken in de vraag van ondernemingen naar mysteryshoppers, die een belangrijke schakel in kwaliteitsmanagement kunnen zijn. quality building zal hierop inspelen door haar diensten ook in België aan te bieden. quality building heeft onlangs, in samenwerking met Horeca Partners, een nieuwe vestiging geopend in Antwerpen.

quality building Hospitality & MysteryGuest services is gevestigd in Amsterdam en bewerkt vanuit Nederland diverse markten, zoals de gastvrijheidsindustrie, detailhandel, retail en zorg. Dit doet quality building door het inschakelen van mysteryshoppers. De mysteryshopper is een anonieme en speciaal getrainde professional die objectief en transparant de service en kwaliteitscriteria bij een bedrijf in kaart brengt vanuit de beleving van de klant. Nu de economie weer aantrekt in België, is dit het juiste moment voor quality building om de uitbreiding naar België te realiseren.

Ranglijst positivo's
België doet het overigens erg goed wat betreft ondernemersvertrouwen. België moet enkel Zweden, Estland en Letland laten voorgaan. Van de grote lidstaten zijn Duitsland en Frankrijk het meest positief, terwijl Italiaanse en Britse ondernemers de toekomst dan weer somberder inzien. Hieronder staat de ranglijst van de landen die aan het onderzoek hebben meegedaan.

1. Zweden
2. Estland
3. Letland
4. België
5. Bulgarije
6. Turkije
7. Malta
8. Portugal
9. Denemarken
10. Cyprus
...
22. Luxemburg
23. Slovenië
24. Nederland
25. Spanje
26. Griekenland





Ingezonden persbericht