GroenLinks Amsterdam West stuurt aan op een gedegen veiligheidsbeleid


PvdA, D66, VVD, SP en De Groenen sluiten zich aan bij het veiligheidsstandpunt van GroenLinks

AMSTERDAM, 20101208 -- Dinsdagavond heeft de stadsdeelraad van Amsterdam West n.a.v. een motie van GroenLinks aangegeven een gedegen veiligheidsbeleid in het eigen stadsdeel te willen. In deze motie draagt GroenLinks de portefeuillehouder op om gericht beleid te formuleren om de objectieve veiligheid rondom winkels blijvend te verbeteren. De stadsdeelraad was bijeen vanwege de Begroting 2011.

De motie "Veiligheid rondom winkels" vraagt de portefeuillehouder om zo spoedig mogelijk een plan van aanpak rondom winkels en in winkelstraten aan de deelraad voor te leggen. Woordvoerder Sven Meeder: "We moeten nu niet zo maar een emmer aan repressieve maatregelen over ons stadsdeel leeggieten, maar gerichte oplossingen zoeken op basis van heldere analyses en doelen. GroenLinks heeft bijvoorbeeld in de behandeling van de begroting voorstellen voor uitbreiding van toezicht gesteund."
In de afgelopen weken is de veiligheid rondom winkelstraten in Amsterdam West vaker een onderwerp van discussie geweest. Anderhalve maand geleden nog, stemde een meerderheid van de stadsdeelraad in Amsterdam West tegen preventief fouilleren n.a.v. een motie van GroenLinks.

Ook andere GroenLinks moties konden rekenen op een breed draagvlak binnen de stadsdeelraad van Amsterdam West. De GroenLinks moties Terugkoppeling kwaliteitskaders schoolbesturen, Integraal accommodatiebeleid, Begroting 2012 en Beleidsinzet Sport werden unaniem gesteund door de stadsdeelraad. Ook de motie Beleidsinzet Kunst wist een meerderheid te behalen.
Een aantal andere moties konden worden ingetrokken na een toezegging van het dagelijks bestuur, waaronder: Verduurzaming van de stadsdeelorganisatie, Merk West, Kaders voor buurtbudgetten en Faciliteren vrijwilligers en zelforganisaties.

GroenLinks Amsterdam West