Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Oprichting CDA jongerenafdeling: CDJA Regio Alkmaar.

We weten allemaal hoe belangrijk politiek voor iedereen is. De politiek beslist immers over iedereen van jong tot oud. Het was daarom ook hoog tijd dat jongeren meer politiek betrokken moeten worden.

Initiatiefnemers zijn fractielid Falgun Binnendijk en fractieassistent Mike Oudejans van het CDA Alkmaar. Zij staan namens de jongeren van de regio Alkmaar het dichtst bij de lokale politieke besluitvorming. Te denken valt aan studenten- & jongerenhuisvesting, veiligheid tijdens uitgaan, voldoende jongerenactiviteiten. In Alkmaar is het de enige politieke jongerenorganisatie van de politieke partijen.

"Wij willen de politiek toegankelijker maken voor jongeren, maar ook willen wij weten wat er onder de jongeren speelt in de Regio Alkmaar", aldus voorzitter Falgun Binnendijk. Onder de regio verstaat men de omliggende gemeentes van Alkmaar.

De eerste activiteit die gepland staat is op 8 december. De jonge fractievoorzitter van Heerhugowaard, Gido Oude Kotte, zal daarbij aanwezig zijn als gast. Onder het genot van een hapje en drankje is een ieder die politiek geïnteresseerd is welkom. Doel van deze avond is elkaar te leren kennen en vanzelf zal er gesproken gaan worden over de actuele lokale en/of landelijke politiek.

"Naast deze startbijeenkomst zullen wij in 2011 naast leuke borrels ook traineeships en uitstapjes organiseren", aldus penningmeester Mike Oudejans. De officiële leeftijdsgrens is 31 jaar. Het blijft tenslotte jongerenpolitiek! Opgeven kan via alkmaar@cdja.nl.