Ingezonden persbericht


---- Persbericht ----

Werken met personeel

Praktische bijeenkomsten met actuele informatie en praktijkervaringen

Varkenshouders, melkveehouders en akkerbouwers die met personeel (willen) werken kunnen zich op 14 (Drachten) en 16 december (Raalte) laten informeren tijdens de themabijeenkomsten Arbeid. De bijeenkomsten helpen ondernemers de keuze te maken die bij hen past, de Melkvee Academie, VarkensNET en Pootaardappelacademie begeleiden hierbij.

Om de hoeveelheid werk op het bedrijf rond te zetten schakelen ondernemers in de agrarische sector steeds vaker personeel in. Op dat moment verander je van zelfstandig ondernemer in werkgever, een stap die niet eenvoudig is. Deelname aan de themabijeenkomsten Arbeid geeft ondernemers de kans om sectoroverschrijdend te discussiëren over werken met personeel. Daarnaast maken de deelnemers een verdiepingsslag met ondernemers uit hun eigen sector.

Peter Baltus van LTO Noord werkgeverslijn vertelt in het middagdeel over de diverse mogelijkheden om arbeid op het bedrijf in te vullen, de voor- en nadelen van de verschillende keuzes, aandachtspunten omtrent de kosten en het boeien en binden van personeel. Aanvullend daarop schetst Else van den Beukel hoe hun snijbloemenbedrijf JB Matricaria in Venlo gegroeid is in aantal medewerkers en welke stappen zij daarbij hebben doorlopen.

In het programma is volop ruimte om vragen te stellen en te discussiëren over de verkregen informatie. Na het buffet delen de deelnemers ervaringen en vragen met anderen uit hun eigen sector, bijvoorbeeld over: Welke punten zijn essentieel bij het aansturen en begeleiden van personeel? Waarom houd je functioneringsgesprekken en in welke vorm? Wat moet je absoluut niet doen in een slechtnieuws gesprek en wat wel? Dit gebeurt onder begeleiding van de Melkvee Academie, VarkensNET of de Pootaardappelacademie. Daarnaast laten Harm van Lieshout (Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen) en Marbel Montsma (LTO Noord werkgeverslijn) de ondernemers kennismaken met de digitale routeplanner voor personeelsbeleid.

Drachten en Raalte
De bijeenkomsten worden gehouden op twee dagen van 16.00 uur tot 20.30 uur. Dinsdag 14 december 2010 bij LTO Noord Drachten (Lavendelheide 9, 9202 PD Drachten) en op donderdag 16 december 2010 bij Varkensproefbedrijf Raalte (Drosteweg 8, 8108 NB Raalte).

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan vóór 8 december 2010 via www.varkensnet.nl, www.melkveeacademie.nl, www.pootaardappelacademie.nl of via telefoonnummer 088 - 888 66 77. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Beijers, NETmentor VarkensNET, op telefoonnummer 06 - 537 237 60. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.