Gemeente Zwartewaterland


Thema-avond Centrum Jeugd en Gezin over puberbrein

Ontwikkeling van de hersenen bij pubers staat centraal

Op woensdag 8 december 2010 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zwartewaterland in samenwerking met Dimence afdeling preventie een thema-avond over `Het puberende brein'.

Locatie thema-avond
De avond wordt gehouden in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Jan van Arkelstraat 5 te Genemuiden en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Deze thema-avond is bestemd voor ouders, opvoeders en andere betrokkenen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Inzicht in ontwikkeling
Tijdens deze avond staat de ontwikkeling van de hersenen bij pubers centraal met als doel inzicht te geven in de ontwikkeling van het brein, het effect op het gedrag van de jongere en hoe de opvoeder daar zijn/haar voordeel mee kan doen.

Pubergedrag
De ontwikkeling van de hersenen loopt nog door tot na het twintigste jaar. Vooral aan het begin en aan het eind van de puberteit verandert er veel in het hoofd van de jongere.
Ouders en begeleiders lopen van tijd tot tijd aan tegen het `bijzondere' gedrag van de puber, zoals hangerig, opstandig, lui en brutaal zijn, experimenteren, laat naar bed gaan, uitslapen en slecht kunnen plannen.

Hoe ga je hier mee om?
Tijdens de thema-avond wordt uitgelegd waar dat gedrag vandaan komt, wat realistische verwachtingen zijn en hoe er het beste mee om kan worden gegaan.

Aanmelding en informatie
Voor aanmelding en/of informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zwartewaterland. T 038 - 385 3145 of mailen naar info@cjgzwartewaterland.nl .

Spreekuur
U bent natuurlijk ook welkom op het spreekuur van het CJG op maandag- en donderdagmiddag van 13.00 - 15.00 uur, Jan van Arkelstraat 5 te Genemuiden.

Hasselt, 30 november 2010