Ingezonden persbericht


Poeldijk, 2 december 2010

Persbericht

Kerst
bij Chris van Waes Antique
met beelden van
Nic Kortekaas

Het is winter. Buiten is het koud en vroeg donker. Een goede reden om het binnen gezellig te maken. De showroom van de Poeldijkse antiquair Chris van Waes, is dan ook al helemaal in warme Kerstsfeer. Voor de gelegenheid heeft hij een expositie met bronzen beelden van wijlen Nic Kortekaas.

In 2000 overleed Nic Kortekaas. In de loop van zijn leven maakte deze Naaldwijkse bronskunstenaar diverse, meer dan levensgrote, bronzen beelden die her en der in het Westland staan. Bijvoorbeeld de druivenkrentster bij het voormalige gemeentehuis in De Lier, de veilingschipper op het Vaartplein in 's-Gravenzande en vader met kind bij het Trefpunt in Naaldwijk. Vrijwel onbekend is dat Nic Kortekaas van de meeste van de grote beelden, ook kleine exemplaren maakte, zij het in zeer beperkte oplage. Deze en andere kleine beelden van Kortekaas, zijn nu te koop bij Van Waes in Poeldijk.

De officiële opening van de expositie wordt verricht op woensdag 8 december om 17.00 uur door Arnold Beugelsdijk, beeldend kunstenaar en vriend van wijlen Nic Kortekaas. Daarbij zullen de zoon en dochter van Nic Kortekaas aanwezig zijn. Wie de opening wil bijwonen, kan zich aanmelden via info@chrisvanwaes.nl

Verder heeft Chris van Waes zijn collectie uitgebreid met fraaie meubelen, zilver en kristal. Speciaal voor Kerst heeft hij extra aandacht besteed aan sieraden. Zijn aanbod is mooier en rijker dan ooit. Zo zijn er ringen met edelstenen, schitterende oorhangers, fraaie armbanden, halssnoeren en een zeer brede keus aan parels. Stuk voor stuk uniek en toch betaalbaar.

Chris van Waes Antique is gevestigd aan de Jan Barendselaan 66 te Poeldijk. De komende tijd is de showroom te bezoeken woensdag 8 t/m zondag 12 december, woensdag 15 t/m zondag 19 december en woensdag 22 t/m vrijdag 14 december van 11.00 - 17.30 uur. Telefoon 0174 444 635; www.chrisvanwaes.nl De expositie is nog te zien t/m zaterdag 22 januari 2011. Van Waes is gesloten van zaterdag 1 t/m zaterdag 8 januari 2011.



Ingezonden persbericht