Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 3 december 2010

Stadsgesprek bezuinigingen: anders, beter, slimmer

De gemeente Amersfoort nodigt al haar inwoners uit voor het Stadsgesprek over Bezuinigingen op woensdagavond 8 december 2010 in de Stadszaal van theater De Flint. Burgemeester en wethouders zijn dan aanwezig om ideeën van Amersfoorters te bespreken over hoe er anders, beter en slimmer met gemeentegeld kan worden omgegaan en om vragen over de bezuinigingen te beantwoorden.

Om als stad financieel gezond en vitaal te blijven moet Amersfoort vanaf 2012 structureel 20 miljoen euro bezuinigen. Met minder geld zullen de gemeentelijke taken anders, beter en slimmer moeten worden uitgevoerd. Een opgave die de gemeente graag met medewerking van inwoners en organisaties in gang zet. De bezuinigingen betreffen alle werkterreinen van de gemeente. De bezuinigingskeuzes worden gebaseerd op de uitgangspunten die de raad heeft vastgesteld en gesprekken met instellingen, inwoners en ondernemers. Uiteindelijk worden de definitieve keuzes gemaakt wanneer de gemeenteraad de meerjarenbegroting 2012 en verder vaststelt, in het najaar van 2011.

Doel van het stadsgesprek
Aanwezigen kunnen hun ideeën en voorstellen voorleggen aan de gemeente. De burgemeester en wethouders bespreken graag met inwoners hoe er anders, beter en slimmer met gemeentegeld kan worden omgegaan. Burgemeester en wethouders lichten ook toe wat de bezuinigingsopgave inhoudt, maar zij zijn vooral benieuwd naar de ideeën, voorstellen en inbreng van inwoners. Het Stadsgesprek op 8 december 2010 begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen tot 21.30 uur binnenlopen voor een gesprek over de bezuinigingen.

Digitale ideeënbus
Amerfoorters die op 8 december niet naar het Stadsgesprek kunnen komen, kunnen hun ideeën ook kwijt op de website www.amersfoort.nl/bezuinigingen. Via de 'digitale ideeënbus' kunnen mensen tot 31 januari 2011 hun idee of voorstel insturen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort