Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 3 december 2010

Gemeente vraagt inwoners mening te geven over inrichting en beheer Park Randenbroek e.o.

Park Randenbroek en omgeving moet een ontmoetingsplek worden voor alle inwoners van Amersfoort. Vanaf 8 december 2010 kunnen inwoners op www.parkrandenbroek.nl hun mening geven over de inrichting van onderdelen van park Randenbroek, de Beek, de Vosheuvel en groenstroken bij de sportvelden. Zo kunnen inwoners laten weten wat zij vinden van de invulling van Metgensbleek, de villa, het verlichten van paden, het 's nachts afsluiten van het park. Daarnaast kunnen zij op deze website ook de meningen van stadsgenoten lezen en met elkaar in gesprek gaan. In het park en omgeving staan borden met plannen voor de toekomstige inrichting zodat inwoners kunnen zien wat de plannen inhouden.

Wethouder Mirjam Barendregt geeft woensdag 8 december om 15.30 uur bij de ingang van het park Randenbroek aan de Rubensstraat, hiervoor het startsein. Zij is deze middag in het park aanwezig en informeert bezoekers over de plannen voor het park en omgeving. Via Twitter zal zij laten weten wat ze hierbij tegenkomt.

De gemeente wil van park Randenbroek en de omliggende gebieden de Beek, de Vosheuvel, de groenstroken bij de sportvelden en de villa een gebied maken waar inwoners kunnen wandelen, sporten, picknicken, spelen of gewoon luieren in het gras. Vorig jaar heeft de gemeente een uitgebreid participatieproces afgesloten met het vaststellen van de structuurvisie Randenbroek. Nu gaat het college van burgemeester en wethouders aan de slag met het inrichting- en beheerplan waarin de maatregelen uit de structuurvisie worden opgenomen. De gemeente nodigt alle Amersfoorters uit hun mening te geven via de website www.parkrandenbroek.nl. In een later stadium wordt de website uitgebreid zodat inwoners met elkaar in contact kunnen komen om ideeën en wensen met elkaar uit te wisselen zoals het organiseren van activiteiten in het park.

Noot voor de redactie,