Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

woensdag 8 december 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren

over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: historicus Luc Panhuysen (1962) over 'Nederlander in de wildernis. De ontdekkingen van Robert Jacob van Gordon (1743-1795) in Zuid-Afrika'. Robert Jacob Gordon is een van de eerste ontdekkingsreizigers, die de binnenlanden van Afrika bezocht. Hij verbleef tussen de Hottentotten, herontdekte de giraffe, probeerde de lokale taal te leren en legde zijn bevindingen vast op een unieke kaart met prachtige tekeningen. Zijn boek is onlangs verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam (www.nieuwamsterdam.nl)

Chris van der Heijden, historicus: We hebben de behoefte aan een nieuwe Wereldgeschiedenis. Ondanks de globalisering zitten we nog steeds met een geschiedschrijving die vooral nationaal gericht is. De nieuwste ontwikkeling is 'global and big history'

Rondetafel o.l.v. Theodor Holman met Gawie Keyser en Stine Jensen over de nieuwste film van Woody Allen (inmiddels 75) 'You will meet a tall dark stranger'. Het bekende en beproefde Allen-recept: over liefde en relaties, Met o.a. Anthony Hopkins. Maar niet alle recensies zijn even enthousiast. Gawie Keyser is filmrecensent van De Groene Amsterdammer en Stine Jensen is filosofe en literatuurwetenschapper.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)




Ingezonden persbericht