Persbericht

Salesforce.com trapt 's werelds grootste cloud computing event af: Dreamforce 8; Collabor8 ~ rond de 30.000 mensen uit meer dan 60 landen wonen achtste editie Dreamforce bij ~

San Francisco - Dreamforce 2010, 7 december 2010 - Buigend op 11 jaar innovatie, verwelkomt salesforce.com, de onderneming voor zakelijke cloud computing, vandaag een record aantal bezoekers van Dreamforce 8: Collabor8, de achtste jaarlijkse gebruikers- en developers-conferentie van de onderneming. In de keynote van vandaag maakt salesforce.com zijn visie op Cloud 2 binnen alle zes de clouds bekend; de Sales Cloud, Service Cloud, Salesforce Chatter, Collaboration Cloud, Jigsaw Data Cloud, de Force.com Platform Cloud en het nieuwe Database.com, 's werelds eerste zakelijke cloud database. Dreamforce vindt van 6-9 december plaats in het Moscone Center in San Francisco. Live webcasts van de keynotes zijn beschikbaar via www.salesforce.com/live

"Dreamforce is de meest vooraanstaande conferentie rond cloud computing", aldus Marc Benioff, chairman en CEO, salesforce.com. "Vandaag bevestigen we opnieuw dat salesforce.com 's werelds grootste en belangrijkste onderneming voor zakelijke cloud computing is, zowel voor applicaties als platforms."

De toekomst van de database: Database.com
Database.com is 's werelds eerste zakelijke database gebouwd voor de cloud. Database.com is gebouwd om een nieuwe generatie aan zakelijke applicaties mogelijk te maken die cloud-gebaseerd, mobiel en social is. Database.com is open en kan gebruikt worden in iedere taal, op ieder platform en met ieder device. Database.com stelt developers in staat te focussen op het bouwen van applicaties in plaats van dat zij zich richten op het onderhouden van databases. Database.com maakt gebruik van de bewezen infrastructuur en technologie waar meer dan 87.000 salesforce.com-klanten al meer dan 11 jaar op vertrouwen. Deze infrastructuur en technologie is nu toegepast als stand alone cloud database.

De toekomst van wereldwijde collaboration: Salesforce Chatter Chatter Free is een nieuwe editie van Salesforce Chatter die gratis beschikbaar is en organisaties in staat stelt social collaboration-technologie voor iedere medewerker binnen de organisatie toegankelijk te maken. Chatter Free gaat de adoptie van social collaboration binnen de gehele onderneming versnellen. Door gebruik te maken van het social invitation-model dat bekend is geworden door Facebook, kan nu iedere Salesforce-gebruiker collega's uitnodigen samen te werken binnen Salesforce Chatter. Dit resulteert in een nieuw productiviteitniveau dat afdelingen en organisationele grenzen overschrijdt.

Video streaming informatie
Keynotes worden via video gestreamed via Salesforce Live, inclusief:
* Keynote met Marc Benioff en speciale gasten, woensdag 8 december om 18.00 uur CET

Live video streams van Marc Benioff's presentaties zijn beschikbaar via Salesforce Live www.salesforce.com/live. Via Salesforce Live kan ook worden deelgenomen in de social stream en aan de online conversatie over de keynote via Twitter door gebruik te maken van de #df10 hashtag.

Audiocasting informatie
Audiocasted sessies:

* Zowel op 7 als 8 december de bovenstaande keynote-sessies
* De Q&A-sessie met Marc Benioff en speciale gasten - dinsdag 7 december om ongeveer 21.00 uur CET;
* De Q&A-sessie met klanten, Marc Benioff en Parker Harris - donderdag 9 december om 18.45 uur CET

Audiocasts van de keynotes en sessies zoals hierboven beschreven, zijn beschikbaar via salesforce.com's website: www.salesforce.com/investor

Over salesforce.com
Salesforce.com is de zakelijke cloud computing onderneming . Gebaseerd op salesforce.com's real-time, multitenant architectuur, hebben salesforce.com's platform en CRM applicaties de wijze waarop ondernemingen samenwerken en communiceren met hun klanten revolutionair veranderd:


- De Sales Cloud, voor sales force automation en contactmanagement


- De Service Cloud, voor customer service en support solutions


- Chatter, voor social collaboration


- Het Force.com platform, voor custom application development


- De AppExchange, 's werelds toonaangevende marktplaats voor zakelijke cloud computing applications

Salesforce.com biedt de snelste weg naar klantsucces met cloud computing. Vanaf 31 oktober 2010 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 87.200 klanten waaronder Allianz Commercial, Dell, Japan Post, Kaiser Permanente, KONE en SunTrust Banks.

Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie

###