Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Kosten rioolvernieuwing komende jaren ruim 21 miljoen euro

Uitvoeringsprogramma Watermanagement vastgesteld

Sittard-Geleen, 8 december 2010 - Het collegge van B&W van Sittard-Geleen heeft het uitvoeringsprogramma stedelijk watermanagement 2011-2013 vastgesteld. Daarin staat op welke plaatsen in de stad de komende jaren de riolering vernieuwd of verbeterd wordt. Daarmee is een bedrag van ruim 21 miljoen euro gemoeid.

,,Bij het maken van de planning hebben we rekening gehouden met plekken waar in het verleden wateroverlast is geweest,' zegt wethouder Els Meewis-Stans. ,,Die plekken krijgen meer prioriteit. Bij overlastlocaties wordt vaak de capaciteit van het riool vergroot. ,,Maar we nemen ook andere maatregelen tegen wateroverlast zoals aanpassen van de inrichting van de openbare ruimte en afkoppelen van verhard oppervlak. Desondanks vallen soms zeer zware buien waarbij toch water op straat komt te staan. Dat kunnen we nooit helemaal voorkomen,' aldus wethouder Els Meewis.

Buurten waar de komende tijd de rioolcapaciteit wordt vergroot zijn Munstergeleen, de Kollenberg, Guttecoven en Holtum. Ook worden op diverse plekken kleine maatregelen getroffen door de gemeente. Op verschillende locaties in de gemeente zoals in Lindenheuvel, Einighausen en Limbricht is de capaciteit van het riool al verhoogd.

Voor 2011 staan bovendien rioolwerkzaamheden op het programma in de Wilhelminalaan en de Rietbeek in Geleen en de Meulewier in Limbricht. In 2012 staat ondermeer de Vijverweg in Sittard, enkele straten in Obbicht en Grevenbicht, de Bloemenmarkt in Lindenheuvel en het Fatimaplein in Munstergeleen op het programma.

De kosten voor 2011 zijn geraamd op ruim 9 miljoen euro, 6,5 miljoen in 2012 en 7 miljoen in 2013

Het complete uitvoeringsprogramma 2011-2013 is te vinden op www.sittard-geleen.nl

Het uitvoeringsprogramma wordt jaarlijks bijgesteld en kan dus wijzigen.




Gemeente Sittard-Geleen