Politie Twente

Verkeerscontroles
Nijverdal
Dinsdag 7 december is tussen 07.45 en 08.10 uur een verkeerscontrole gehouden op de Koersendijk in Nijverdal. Onder schoolgaande jeugd werd gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet of onjuist voeren van fietsverlichting.

Tussen 14.30 en 20.30 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in de gemeente Hellendoorn. Er werd gecontroleerd op de Poggenbeltweg en de Molenweg in Haarle, de Dorpstraat in Hellendoorn en de kruising Grotestraat / Bonteweg in Nijverdal.

In totaal zijn 19 processen-verbaal uitgeschreven, voor: . Snelheid 7x
. Gordel, 1x
. Afslaand verkeer van Grotestraat naar Bonteweg tussen 16.00 en 18.00 uur, 3x . Rijden in geslotenverklaring Nijverdalseberweg, 1x . Fietsverlichting, 7x.
(2010109459 / 2010109656)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 24-jarige man uit Almelo heeft dinsdag 7 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn moeder. Hulpverlening wordt opgestart. (2010109347)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

Vrouw veroorzaakt aanrijding onder invloed alcohol en tijdens rijontzegging Oldenzaal
Dinsdag 7 december heeft een 35-jarige vrouw uit Enschede op de Enschedesestraat in Oldenzaal een aanrijding veroorzaakt, terwijl zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde en al een rijontzegging had. De vrouw is aangehouden.

Omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een materiële aanrijding op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Een vrouw was tegen de auto van een 40-jarige Oldenzaler gereden. Een getuige die dit had zien gebeuren, hield de vrouw staande en haalde de sleutels uit het contact van de auto van de vrouw, omdat de getuige het vermoeden had dat de vrouw onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. De vrouw ging er vervolgens met haar 4-jarige zoontje te voet vandoor. Kort daarna kwamen bij de politie diverse meldingen binnen, dat de vrouw met haar zoontje over de rijbaan liep en auto's probeerde staande te houden. Passanten wisten te vertellen dat de vrouw bij een garagebedrijf aan de Elsmorsweg naar binnen was gegaan. Hier is de vrouw aangetroffen en aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1,28 promille uit. De vrouw bleek te hebben gereden tijdens een rijontzegging. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Tevens is hulpverlening gestart. (2010109515)

Autokrakers aangehouden
Almelo
In de vroege ochtend van woensdag 8 december is een Pools stel aangehouden voor auto-inbraak. Even na het plegen van de inbraak kon het stel aan de hand van het opgegeven signalement worden aangehouden op de Rondweg in Borne. Het stel is voor verder onderzoek ingesloten.

Woensdagmorgen omstreeks 01.15 uur was een 28-jarige bewoonster van een woning aan de Kieftsbeeklaan in Almelo wakker geworden van geluiden op straat. Toen de vrouw uit het raam keek, zag zij dat op dat moment werd ingebroken in de bedrijfsbus van haar man. Naast de bedrijfsbus stond een kleine grijze auto geparkeerd. De vrouw schakelde de politie in, die direct is gaan uitkijken naar de auto. Op de Rondweg in Borne troffen agenten de auto aan. Bij controle van het voertuig werd gereedschap aangetroffen. Dit gereedschap bleek afkomstig te zijn uit de bedrijfsbus waarin zojuist was ingebroken. De inzittenden van de grijze auto, een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man, beiden afkomstig uit Polen, zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010109683)

Woninginbraak
Enschede
Maandagavond 6 december heeft in een woning aan het Groot Tegeler in Enschede een inbraak plaatsgevonden tussen 21.00 en 23.00 uur. Er zijn sieraden en een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die iets ongewoons of opvallends hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Enschede van Politie Twente. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

(2010109366)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

8 december 2010
Marije Versteeg: 053-4555588


---- --