Persbericht

NAVTEQ Network for Developers introduceert Virtual Developer Lab ter ondersteuning van wereldwijde implementatie van applicaties Nieuw programma biedt applicatieontwikkelaars de mogelijkheid om overal ter wereld prestaties van LBS-toepassingen te testen op elk mobiel besturingsplatform

Velhoven - 8 december 2010 ­ NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele advertenties wereldwijd, introduceert het NAVTEQ Virtual Developer Lab, een testservice op afstand die in het leven is geroepen om de benodigde tijd en middelen voor het ontwikkelen, testen, controleren en implementeren van toepassingen voor mobiele telefoons drastisch te beperken. Het Virtual Developer Lab, dat mogelijk wordt gemaakt door DeviceAnywhere, is ontwikkeld ter ondersteuning van de implementatie en het pre-commercieel testen van locatiebewuste toepassingen die gebruikmaken van NAVTEQ®-toepassingen en -inhoud op elk mobiel besturingsplatform. Daarnaast helpt het Virtual Developer Lab ontwikkelaars beter voorbereid te zijn op commerciële kansen bij apparatuurfabrikanten, netwerkbeheerders en toepassingswinkels over de hele wereld.

"Het grote aantal apparaten en besturingssystemen op verschillende netwerken over de hele wereld maakt het voor elk bedrijf zeer lastig om locatiegebonden toepassingen voldoende te testen," aldus Marc Naddell, vice-president voor partner- en ontwikkelprogramma's bij NAVTEQ. "Via het NAVTEQ Virtual Developer Lab kunnen ontwikkelaars vanaf elke locatie ter wereld direct op afstand toegang krijgen tot echte handsets in actieve netwerken van providers. Zo kunnen zij hun toepassingen testen om er zeker van te zijn dat deze functioneren zoals de bedoeling is. Op deze manier kunnen ontwikkelaars tests voorafgaand aan bepaalde certificeringen of tests van LBS-toepassingen op specifieke providervarianten uitvoeren zonder het echte apparaat fysiek in handen te hebben."

Het NAVTEQ Virtual Developer Lab ondersteunt het testen van LBS-toepassingen op elk locatiebewust mobiel apparaat, variërend van smartphones tot telefoons met speciale functies. Leden van het NAVTEQ-programma voor ontwikkelaars, NAVTEQ Network for Developers(TM) (NN4D), kunnen deelnemen aan een gratis testversie van het Virtual Developer Lab en korting krijgen op de testtarieven.

"Aangezien mobiele toepassingen op smartphones steeds populairder worden, staan ontwikkelaars steeds meer onder druk om de concurrentie voor te blijven met betere en krachtigere locatiegebonden toepassingen," aldus Faraz Syed, CEO en medeoprichter van DeviceAnywhere. "Een belangrijk aspect voor de ontwikkeling van locatiegebonden services is de beschikbaarheid van een soepel en efficiënt testproces voor de diverse mobiele platforms. DeviceAnywhere is erg verheugd om via het NAVTEQ Virtual Developer Lab te kunnen bijdragen aan de ondersteuning van dit proces voor de NN4D-community, zodat ontwikkelaars LBS-toepassingen sneller en soepeler op de markt kunnen brengen."

NN4D-leden kunnen toegang tot het NAVTEQ Virtual Developer Lab aanvragen en alle informatie over tarieven, apparaten, besturingssystemen en netwerken vinden op www.nn4d.com/apptesting. Bovendien ontvangen toepassingspartners die zich aanmelden voor het onlangs gelanceerde NAVTEQ App Warehouse (www.nn4d.com/appwarehouse) gratis 10 extra testuren per ontwikkelaar.