Gemeente Duiven


Gefeliciteerd! Samenwerking de Liemers is een feit!

Gisteren (dinsdag 7 december) hebben de vier colleges de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking de Liemers ondertekend. Daarmee is de Samenwerking in de Liemers werkelijkheid geworden.

Nieuwe organisatie, nieuwe werkgever
Samenwerking de Liemers is nu een zelfstandige organisatie. De medewerkers van de RSD, RID (straks) en Inkoop gaan formeel werken voor deze nieuwe organisatie. De gemeenschappelijke regeling is in feite een juridisch document dat van alles vastlegt voor de nieuwe organisatie. Denk dan aan de taken en verantwoordelijkheden voor het bestuur; een omschrijving van de taken die in de Samenwerking worden uitgevoerd en de manier waarop de begroting wordt opgesteld.

Nadat de Gemeenschappelijke Regeling was ondertekend door de vier colleges van de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar, is de eerste vergadering van het Algemeen Bestuur van de Samenwerking gehouden. Tijdens deze vergadering werden de eerste belangrijke stukken vastgesteld. Daardoor zijn ook meteen bijvoorbeeld het directiestatuut, het delegatiebesluit en de mandaatregeling vastgesteld.

Iedereen gefeliciteerd!
De ondertekening van de Gemeenschappelijke Regeling gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij zalencentrum Wieleman in Westervoort. Daar waren veel collega's aanwezig die allemaal een steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de Samenwerking: de leden van de diverse werkgroepen, de BOR en BGO, de collega's van de RSD, de ICT medewerkers en de Inkoopmedewerkers.

Wij feliciteren iedereen met het behaalde resultaat!

De Stuurgroep Samenwerking De Liemers,
Chris Papjes, Wim Nabbe, Saskia Wiersma en Arie Vink