Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 december 2010

Fietsen met je iPhone in Brussel, Sevilla of Parijs JCDecaux ontwikkelt FietsApp voor fietsenplan in Europese steden

Handig voor wie voortaan een stedentrip maakt naar Brussel of Parijs: stadsmeubilairexploitant JCDecaux heeft een speciale FietsApp genaamd AllBikes ontwikkeld, waarmee je voor 24 Europese steden precies kunt zien waar je op straat een fiets kunt pakken. De organisatie heeft in de grootste steden van Frankrijk, Spanje, België, Zweden, Luxemburg en Ierland speciale fietsstations neergezet, waar men tegen een kleine vergoeding een fiets kan lenen. Vooral voor toeristen een goedkope én leuke manier om een stad te ontdekken tijdens een citytrip.

Met AllBikes kunnen reizigers zien waar zij een leenfiets kunnen vinden en waar de fiets weer ingeleverd kan worden. De applicatie werkt met een uitgebreide kaart- en gps-functie op de iPhone, zodat het systeem precies weet waar de gebruiker zich bevindt. Daarnaast kan AllBikes ook fietsroutes voor de gebruikers uitstippelen. Nuttig voor toeristen die een stad nog niet op hun duimpje kennen of voor steden waar het minder gebruikelijk is om te fietsen.

De ideale manier van stadsvervoer
JCDecaux heeft in talloze steden wereldwijd haar beroemde fietsenplan geïmplementeerd. Dit selfservice fietsverhuursysteem biedt inwoners of toeristen in tientallen steden wereldwijd de kans om de auto te laten staan en tegen een lage huurprijs de stad te doorkruisen. Een goedkope, snelle en milieuvriendelijke manier van stadsvervoer. Over het algemeen geldt dat het gebruik van de fietsen het eerste halfuur gratis is. Daarna betaalt de gebruiker een lage vergoeding per uur. De hoogte hiervan verschilt per stad. Een borg voorkomt dat de fietsen niet meer ingeleverd worden of beschadigd raken.

De applicatie is verkrijgbaar in verschillende talen waaronder Nederlands en Engels, en is gratis te downloaden via iTunes. Kijk voor meer informatie op www.allbikesnow.com.

Hyperlinks
JCDecaux: http://jcdecaux.nl
All bikes now http://www.allbikesnow.com
Persruimte JCDecaux: http://jcdecaux.nl/overjcdecaux_nieuws.html