Persbericht

ABAB optimaliseert dienstverlening met NetApp storage-netwerk

Schiphol-Rijk, 8 december 2010 - Allround accountancy- en adviesorganisatie ABAB heeft voor de storage-oplossingen van NetApp (NASDAQ: NTAP) gekozen, ter ondersteuning van de digitale administratieve dienstverlening. Het geïmplementeerde NetApp FAS2040-systeem zorgt voor een veilige opslag en continue beschikbaarheid van de financiële administratie van ruim 12.000 klanten.

ABAB biedt zijn klanten vanuit negentien vestigingen in Nederland onder meer administratieve dienstverlening en belastingtechnische, juridische en bedrijfskundige advisering. Het bedrijf draagt daarbij de verantwoordelijkheid voor een veilige opslag van klantdata en miljoenen documenten. Om een veilige opslag van alle documenten in het Elektronisch Dossier - inclusief backup en disaster recovery - te kunnen garanderen, besloot ABAB over te gaan tot de implementatie van een nieuwe storage-omgeving. ABAB maakte gebruik van een direct attached storage-oplossing, maar wilde vanuit het oogpunt van beschikbaarheid en beheer graag de overstap maken naar een shared storage-omgeving.

In samenspraak met storage specialist Proact werd gekozen voor een geclusterd NetApp FAS2040-systeem. ABAB koos voor de oplossing van NetApp vanwege goede ervaringen van collega-accountantskantoren en de goede applicatie-integratie van het systeem. Andere belangrijke voordelen voor ABAB zijn de ondersteuning voor Microsoft Hyper-V, de deduplicatiemogelijkheden en prijs-kwaliteitverhouding.

Het primaire NetApp FAS2040-systeem is ondergebracht in de serverruimte in het hoofdkantoor van ABAB in Best met een backup FAS2040-systeem op een uitwijklocatie in Veldhoven. Beide storage-systemen zijn gekoppeld via fibre channel. Naast het Elektronisch Dossier, zijn op het storage-netwerk momenteel vijftig virtuele machines ondergebracht. Met de nieuwe storage-omgeving is ABAB in staat om 24/7 beschikbaarheid van alle data te garanderen en is er voldoende ruimte om de miljoenen documenten met een wettelijke bewaartermijn van zeven jaar veilig op te slaan.

"We zijn erg te spreken over de beheer- en backup-mogelijkheden van het systeem. Met tools zoals SnapVault, SnapMirror en SnapRestore hebben we de beschikking over uiterst efficiënte en betrouwbare voorzieningen voor backup en disaster recovery. Daarnaast halen we veel profijt uit deduplicatie", zegt Hans Vingerhoets, Teamleider Technisch Beheer bij ABAB. "Dankzij Proact en de oplossingen van NetApp hebben we een betrouwbaar en flexibel platform weten te creëren, waar we ook voor toekomstige storage-uitbreidingen veel profijt van zullen hebben."

"ABAB bedient zijn klanten via een elektronisch dossier met miljoenen documenten. Niet zozeer het volume maar het aantal te beheren documenten vormde technisch gezien een uitdaging. Wij zijn blij dat ABAB heeft gekozen voor onze oplossingen om hier een antwoord op te bieden", zegt Peter Wilbrink, Country Manager Nederland bij NetApp.

Het ligt in de planning om op korte termijn ook het volledige ERP-systeem van ABAB en de Microsoft Exchange-omgeving over te brengen naar het nieuwe storage netwerk.