Media alert

Citrix Receiver geeft gebruikers Google Chrome toegang tot Windows-bedrijfsapplicaties

Vianen, 8 december 2010 - Citrix heeft een preview laten zien van Citrix Receiver voor de nieuwe Google Chrome notebook, tijdens het Google Chrome evenement in San Francisco. Citrix Receiver wordt beschikbaar gesteld als gratis app in de Google Chrome Web Store. Google-klanten kunnen met deze Citrix-oplossing hun bestaande op Windows-gebaseerde bedrijfsapplicaties direct laten draaien op hun web-based Chrome notebooks. Hierdoor profiteren ze zowel van de snelle lichtgewicht web-based notebook-computer voor persoonlijk gebruik, als van de eenvoudige, veilige toegang tot hun op Windows-gebaseerde bedrijfsapplicaties, desktops en data op elk moment.

Ook voor IT-afdelingen biedt Citrix Receiver voordelen: ze kunnen bestaande bedrijfsapplicaties en -desktops leveren aan Chrome-eindgebruikers als een on-demand service. Citrix Receiver maakt gebruik van alle populaire beveiligingsstandaarden, waardoor bedrijfsgegevens altijd veilig zijn. Dankzij de ingebouwde Citrix HDX-technologie hebben klanten een rijke, high-definition gebruikerservaring.

Citrix Receiver voor Google Chrome is beschikbaar in de Google Chrome Web Store in de eerste helft van 2011, tegelijk met de introductie van Google Chrome Notebooks.