Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 8 december 2010

Start uitwerking plan voor sloop en nieuwbouw in Liendert

Voor acht portiekflats aan de Liendertseweg en Wiekslag in de wijk Liendert hebben de gemeente en Woningcorporatie de Alliantie plannen voor sloop en vervangende nieuwbouw. Met deze nieuwbouw willen beide partijen een beter en gevarieerder aanbod van woningen aanbieden. Ook voldoen de verouderde portiekflats niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. De gemeente en de Alliantie hebben voor dit gebied een concept stedenbouwkundig plan gemaakt, dat nu verder wordt uitgewerkt in overleg met bewoners uit de wijk.

Het gaat om de portiekflats aan de Wiekslag nr. 361 - 479, Liendertseweg nr.183 - 369 en Liendertseweg nr. 132 - 318. De plannen voor het slopen van deze flats zijn eerder vastgelegd in het wijkontwikkelingsplan. In dit plan, dat samen met buurtbewoners is gemaakt, staan maatregelen die een bijdrage leveren aan een betere buurt.

In de nieuwe situatie komen eengezinswoningen en appartementen in het huur- en koopsegment en er wordt gezocht naar mogelijkheden om wonen en werken te combineren. De Alliantie zal de huidige bewoners en omwonenden nauw betrekken bij de verdere uitwerking van het plan.

Het plan kan doorgaan als minimaal 70 procent van de huidige bewoners ermee akkoord gaat. In het Sociaal Statuut Amersfoort Vernieuwt zijn afspraken vastgelegd voor bewoners die te maken krijgen met sloop van hun woning. Zo krijgen zij voorrang bij de keuze voor een andere woning en hebben zij recht op een verhuiskostenvergoeding. Ook kunnen zij terugkeren naar de nieuwbouw.

Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. Buurten waar mensen zich veilig voelen en prettig met elkaar samenleven, leren en werken.

Noot voor de redactie,