Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerdmans verbijsterd over afsluiting fietstunnel Fascinatio

De Capelse wethouder Joost Eerdmans (Verkeer en Vervoer) is verbijsterd over gang van zaken rondom de afgesloten fietstunnel in de wijk Fascinatio. De fietstunnel is afgelopen maandag afgesloten in verband met de bouw van een P+R garage voor metrostation Kralingse Zoom. Het Ontwikkelbedrijf Rotterdam (OBR) is hiervan initiatiefnemer.

Joost Eerdmans: "Capelse bewoners zijn pas heel laat geïnformeerd en werden ineens geconfronteerd met een afgesloten fietstunnel die onder meer veel gebruikt wordt om bij Rotterdamse basisscholen te kunnen komen. De bewoners moeten nu twee tot vijf kilometer omfietsen en deze situatie zou dan zelfs duren tot 1 september volgend jaar. Dit is onacceptabel."

Eerdmans vindt dat er spoedig een oplossing moet komen voor de bewoners van de Capelse wijk Fascinatio: "Ik ga er vanuit dat er snel een alternatieve oplossing komt."

De Capelse wethouder heeft zijn ongenoegen eerder deze week kenbaar gemaakt bij wethouder Baljeu (Verkeer) van Rotterdam. "Ik heb haar gevraagd om mee te werken aan een oplossing voor de fietsers en voetgangers van Fascinatio. Zij toonde begrip en is bereid om actief mee te zoeken naar een alternatief op korte termijn", aldus Eerdmans.

Noot voor de redactie,