GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil onderzoek naar windmolenpark

Rotterdam, 8 december 2010

GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte wil dat wethouder Alexandra van Huffelen een onderzoek doet naar de eventuele gevolgen voor de natuur en veiligheid van de bouw van een windmolenpark voor de kust van de Tweede Maasvlakte. Dat voorstel doet hij morgen tijdens een spoeddebat van de Rotterdamse gemeenteraad, dat op initiatief van GroenLinks en de PvdA wordt gehouden. Het bij voorbaat afblazen van het windpark vind hij 'veel te voorbarig'.

Vorige week maakte Van Huffelen bekend geen medewerking aan het windmolenpark te willen verlenen. Volgens haar zou er geen draagvlak voor zijn bij natuurorganisaties. Uit een rondgang van GroenLinks bleek echter dat er van weerstand bij natuurorganisaties echter geen sprake is. "Natuur- en milieuorganisaties zien het windmolenpark er juist graag komen", zegt Bonte. "Het windmolenpark kan 85.000 huishoudens van groene stroom voorzien. voor de onderzeenatuur hoeven de windmolens geen nadelige effecten te hebben. Rond windmolenparken in zee zie je juist de visstand toenemen omdat de zeebodem daar niet gestoord word door scheepvaart en visserij."

Bonte vindt dat de wethouder 'veel te voorbarig' is met het afblazen van het windmolenpark. "Ondanks het wegvallen van de subsidie voor windmolens op zee is Eneco nog steeds geinteresseerd om een windmolenpark voor de kust aan te leggen. Van schadelijke effecten voor de natuur of onveiligheid voor de scheepvaart is nog niks gebleken. Ik wil dat de wethouder eerst onderzoek laat doen naar de eventuele effecten op natuur en veiligheid voor de scheepvaart. Het windmolenpark moet een eerlijke kans krijgen!"


---




GroenLinks Rotterdam