Gemeente Heerde




Persbericht

Datum: 8 december 2010



Gemeenteraden H2O bijeen over samenwerking


Op dinsdag 7 december hebben de gemeenteraden van de 'H2O-gemeenten' (Hattem, Heerde en Oldebroek) een gezamenlijke bijeenkomst gehouden. De bijeenkomst stond in het teken van onderlinge kennismaking en verkenning van het thema samenwerking. De bijeenkomst is een initiatief van de raden zelf, naar aanleiding van een motie die afgelopen zomer door de raad van Hattem unaniem is aangenomen.


Bijeenkomst raden

De bijeenkomst van de drie raden vond plaats in Wapenveld. Gastspreker was burgemeester De Ruiter uit Zevenaar, die vertelde over de gemeentelijke samenwerking in zijn regio. Hij hield een boeiend verhaal, waarin veel herkenbare ervaringen naar voren kwamen. Daarna werden de raden zelf uitgedaagd om onderling in gesprek te gaan en na te denken over de vragen 'Wat is de meerwaarde van samenwerking in onze gemeenten?' en 'Wat zijn de belangrijkste randvoorwaarden om samenwerking succesvol te laten zijn?' Duidelijk werd dat de drie gemeenteraden de samenwerking belangrijk vinden. Na afloop waren de reacties enthousiast. 'Het is belangrijk om elkaar te kennen en beelden uit te wisselen,' aldus een deelnemer. Afgesproken is om de bijeenkomst rond de zomer te herhalen.


H2O-gemeenten

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek werken al langere tijd samen onder de naam H2O. Deze samenwerking is begonnen met het bedrijventerrein Hattemerbroek en een samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering. Onlangs nog hebben de burgemeesters van de drie gemeenten een overeenkomst getekend voor een gezamenlijke ICT-dienst.



Einde persbericht