Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Emma Rem winnaar van jonge Held van Noord-Holland verkiezing 2010

Haarlem, 8 december 2010 - In poppodium Patronaat heeft Emma (17) uit Hilversum de titel jonge held 2010 in ontvangst genomen van gedeputeerde Sascha Baggerman van de Provincie Noord-Holland. Samen met 15 leeftijdgenoten heeft zij zich een jaar lang in gezet om geld te werven voor de bouw van een school in Mozambique.

In de zomer van 2010 is Emma afgereisd naar Afrika om daar zelf de eerste fundamenten van de school te leggen. Naast de bouw van de school is er speelgoed meegenomen en hebben de jongeren weeshuizen bezocht om de kinderen aandacht te geven die ze normaal niet krijgen.

Het geld voor de bouw is bij elkaar verdiend door onder andere het verkopen van kerskaarten en oliebollen en door het organiseren van markten en sponsorlopen. Emma vindt zelf dat ze geen heldendaad heeft verricht. Ze vond het onwijs leuk om te organiseren en de dankbaarheid van de bevolking in Afrika is onbeschrijfelijk.

De jonge held verkiezing is georganiseerd door jongerenbeweging The Movement om aandacht te creëren voor het positieve verhaal van jongeren. De verkiezing is niet georganiseerd om één jongere op een voetstuk te plaatsen maar om te laten zien waar jongeren toe in staat zijn. Er zijn zeer uiteenlopende verhalen ingediend uit meer dan twintig gemeenten. Bijvoorbeeld van twee jongeren uit Diemen die een jongerencentrum van ondergang hebben gered en een jongen die met zijn vrienden een bedrijfspand heeft geblust. Alle helden verhalen zijn terug te zien op de website www.themovementbus.nl.