Hoefnet

Nieuws

Twentse en internationale toppers op Hengelose menavond

03-11-2010

Donderdagavond 9 december wordt het dak van het Hengelose Expo Center danig op de proef gesteld. Vanaf 19.00 uur vindt de superspannende Nettert Infra men-en tuigpaardavond plaats, met topdeelname van twee- en vierspanrijders met pony's en paarden en drie spectaculaire tuigpaardrubrieken.

Toppers

Bij de vierspannen kan het publiek genieten van een groot aantal Twentse en internationale toppers. Mark Weusthof uit Rossum, Herman ter Harmsel uit Rijssen en Dennis Peters uit Enschede nemen het op tegen Hans Heus en de Kentucky-gangers Theo Timmerman en Christoph Sandmann uit Duitsland.

Van de Kamp compleet

Om 19.00 uur wordt in het Hengelose Expo Center begonnen met vierspannen pony's. Hierin schittert ondermeer de familie Van de Kamp. Vader en zoon Aart en Aart jr. krijgen dit jaar concurrentie van Aart jr.'s echtgenote Woutera van de Kamp die zeer succesvol ment met haar Welsh pony's.

Nederlands Kampioen

De uit Oud-Ootmarsum afkomstige Raymond Letteboer werd eind september voor de tweede keer in zijn carrière gehuldigd tot Nederlands Kampioen bij de tweespannen en zal zijn uiterste best doen om ook in Hengelo de concurrentie voor te blijven. Vader en zoon Alfons en Tom Engbers kunnen het Letteboer wel eens moeilijk maken, evenals Ben Gosschalk, die in 2008 won in Hengelo.

Best of 2010

In alle drie rubrieken staat een mini-marathon in twee manches op het programma, ontworpen door het pacoursbouwersduo Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt.
De tweede manche wordt steeds in omgekeerde volgorde verreden. Dat wil zeggen dat steeds de snelste van de eerste manche als laatste aan de start komt van de tweede omloop. Het belooft dus een zinderende avond te worden vol snelheidsduivels in marathonwagens. Als klap op de vuurpijl wordt de avond afgesloten met de `Best of 2010' waarin alle aanwezige Nederlandse kampioenen mennen en tuigpaarden uitgebreid in het zonnetje worden gezet.

NK

Het publiek kan tussen al het mengeweld door bovendien genieten van drie spectaculaire tuigpaardrubrieken met als hoogtepunt het NK tuigpaarden aan de lange lijnen.

Voor meer informatie over Hippisch Hengelo:
info@hippischhengelo.nl
www.hippischhengelo.nl
T. 0342-440100