Gemeente Grave

ZAPâpers in het zonnetje

ZAP = Zwerf Afval Pakkers
Op donderdag 9 december worden in de gemeenten Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave en Sint Anthonis ZAPâpers in het zonnetje gezet. ZAP staat voor ZwerfAfval Pakker. Mensen die zich het hele jaar door inzetten voor een schone leefomgeving door het opruimen van zwerfafval krijgen op deze dag de welverdiende aandacht.

De Zapâpers hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om op 9 december in hun gemeentehuis persoonlijk door de wethouder bedankt te worden voor hun bijzondere inzet.

ZAPâper van het jaar
Naast de activiteiten die de gemeenten zelf organiseert, introduceert Stichting Nederland Schoon dit jaar de verkiezing ZAPâper van het jaar 2010. Met deze verkiezing bieden zij iedereen die een actieve vrijwilliger in zijn omgeving kent de mogelijkheid om deze een blijk van waardering te geven. Voor de verkiezing is een speciale website ontworpen, waarop de vrijwilligers met naam en foto in beeld worden gebracht. Uiteindelijk kiest een deskundige jury uit alle inzendingen de winnaar van 2010. Deze wordt tijdens het ZAP-evenement op 9 december aanstaande bekend gemaakt. Is er een vrijwilliger bij u in de buurt die volgens u ZAPâper van het jaar 2010 moet worden? Surf dan naar www.nederlandschoon.nl/zap.