Universiteit Utrecht

Persaankondiging van de Universiteit Utrecht

6 december 2010

Bas Heijne in gesprek met cabaretiers en theatermakers over maatschappelijke rol van kunst

Wat betekent het om Nederlander te zijn? Waar komt de permanente onvrede in onze samenleving vandaan? Bas Heijne, gastschrijver bij het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht, gaat op 9 december in gesprek met cabaretiers en theatermakers over hoe zij hun kunst inzetten om Nederland te verbeelden. Gesprekpartners zijn: Raoul Heertje, Jan Jaap van der Wal, Eric de Vroedt en Laura van Dolron.

De bijeenkomst vormt de afsluiting van het writer-in-residence-programma rondom essayist, schrijver en vertaler Bas Heijne. Hij was dit najaar gastschrijver bij het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht, waar hij zich boog over het thema 'De verbeelding van Nederland': Wat betekent het om Nederlander te zijn? Waar komt de permanente onvrede in onze samenleving vandaan? En waarom is er zo'n heftig verzet tegen kunst en vooral kunstsubsidies? Welke rol speelt kunst nog in de samenleving? Na discussiebijeenkomsten hierover met schrijvers Ian Buruma, David Van Reybrouck en Arnon Grunberg geeft Heijne nu het woord aan de cabaretiers en theatermakers, die 'De verbeelding van Nederland' niet alleen in woorden vormgeven maar in de totaalbeleving van het theater.

Writer-in-residence-programma

Met het writer-in-residence-programma wil het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht prominente schrijvers uit de eigentijdse wereldliteratuur in contact brengen met studenten, staf en belangstellenden. Kijk voor meer informatie op de website van Writers in residence.

Meer informatie en aanmelden

Het evenement vindt plaats op 9 december van 20 tot 22 uur in de Senaatszaal van het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht. Journalisten zijn van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk en kan via onderstaande contactpersonen.

Kijk voor meer informatie over de gespreksdeelnemers op de website.




Universiteit Utrecht