Rijksvoorlichtingsdienst

Officiële opening A12 Woerden-Gouda en Woerden-Oudenrijn

Schop A12 Gouda-Woerden gaat de grond in

Aanstaande donderdag 9 december verricht minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de officiële opening van de spoedaanpakprojecten A12 Woerden-Gouda en A12 Woerden-Oudenrijn, het vierde en vijfde lintje voor de Spoedaanpak Wegen. De minister presenteert tevens de eerste cijfers van de verbeterde doorstroming op beide trajecten en de resultaten van de getroffen mobiliteitsmaatregelen tijdens het werk aan de A12 Woerden-Gouda. De minister verricht de opening samen met de heer Van den Broek Humphreij, algemeen directeur EVO.

Aanpak A12 corridor

De A12 is één van de drukste snelwegen in Nederland en een vitale oost-westverbinding in de Randstad. Rijkswaterstaat werkt aan een totale 'make over' van de A12 om de doorstroming van het verkeer op deze rijksweg te verbeteren. Vrijwel de hele A12, van Den Haag tot de Duitse grens, gaat in de komende jaren op de schop. Alleen al binnen de Spoedaanpak gaat de spade de grond in op acht trajecten langs de A12. Op 9 december wordt:


- de spitsstrook tussen Woerden en Gouda officieel geopend;


- de vierde rijstrook tussen Woerden en Oudenrijn officieel geopend;


- de start gemarkeerd van de werkzaamheden voor een vierde rijstrook tussen Gouda en Woerden, de 19e schop in het kader van de Spoedaanpak Wegen

De pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de officiële opening en schop in de grond. Media worden om organisatorische redenen verzocht zich uiterlijk dinsdag 7 december om 16.00 uur aan te melden via perszaken Rijkswaterstaat, telefoon 010-402 7050 of e-mail dzh-perszaken@rws.nl.

Programma (