Gemeente Enschede

Verbeterdebuurt.nl start pilot in Enschede Zuid

Op donderdag 9 december start in Enschede Zuid in de wijk Stroinkslanden een pilot met de website verbeterdebuurt.nl. Wethouder Ed Wallinga zal samen met een bewoonster van Stroinkslanden de aftrap geven voor deze pilot. Verbeterdebuurt is een landelijk initiatief waarbij inwoners verbeterpunten in de openbare ruimte gemakkelijk kunnen melden. Het doel van de gemeente Enschede om mee te doen aan verbeterdebuurt is om uiteidelijk een betere samenwerking tussen de gemeente en de wijk te realiseren.

Wethouder Ed Wallinga: "Verbeterdebuurt is een geweldig initiatief dat helemaal aansluit bij de wens van het college om ideeën uit de maatschappij op te halen en samen meer te doen, met burgers en partners."

Ideeën
Verbeterdebuurt is een applicatie en website die ervoor zorgt dat ideeën, meldingen en klachten op een transparante manier worden weergegeven en worden verwerkt. Verbeterdebuurt.nl is met name bedoeld om samen met inwoners buurten te verbeteren. Problemen of ideeën worden gemeld op de website of per mobiele telefoon en komen rechtstreeks terecht bij de juiste persoon bij de gemeente of op het stadsdeel. Hierdoor kan er veel sneller in kaart worden gebracht waar problemen zijn en kunnen problemen sneller worden verholpen. Ook kunnen ideeën in de wijk veel sneller in kaart worden gebracht zodat er sneller actie kan worden ondernomen. Het systeem voorkomt tevens dat meerdere mensen over het zelfde probleem contact opnemen met de gemeente.