Gemeente Hoogeveen

Leerlingen denken mee over herinrichting Park Dwingeland

8 december 2010 - Leerlingen van het RSG Wolfsbos (locatie Groene Driehoek) presenteren op donderdag 9 december hun plannen voor de herinrichting van Park Dwingeland.

Ongeveer zestig leerlingen werken al vanaf september aan het project. Zij doen dit in het kader van Plan H. De gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk dat jongeren meedenken en -werken aan de herinrichting van hun eigen leefomgeving.
Een deskundige jury beoordeelt de plannen. Wethouder Anno Wietze Hiemstra is één van de juryleden "Ik ga vooral letten op de creativiteit van de leerlingen. Het is belangrijk dat Park Dwingeland een aantrekkelijk stadspark wordt, waar iedereen gebruik van kan maken."

Aangenaam stadspark

Basis voor het plan voor Park Dwingeland is de Ontwikkelingsvisie Stadscentrum. De jongeren hebben een aantal richtlijnen voor het plan meegekregen. Zo moet het park onder andere in de toekomst een prettig gebied worden om te wonen en te verblijven en moet overtollig water opgeslagen kunnen worden. Naast een les over waterberging hebben de leerlingen vragen kunnen stellen aan de politieke partijen en de Stichting Centrummanagement over hun visie op het park. De jongeren hebben zich ook beziggehouden met ruimtelijke ordening, de geschiedenis van het park, het lezen van kaarten en het bestuderen van het bestemmingsplan.

Presentatie

De presentatie van de plannen begint om 14.45 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Willemskade. De winnaars krijgen een rondvlucht boven Hoogeveen aangboden.