Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 09-12-2010

Hennepkwekerij

VIANEN De politie heeft op woensdagochtend 8 december een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in de ochtend een onderzoek in een woning aan de Johan Wolfertstraat in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met ruim honderd planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Door de mand gevallen

HOUTEN Twee winkeldieven vielen op woensdagmiddag 8 december door hun verdachte gedrag door de mand.

Rond 16.05 uur liep een agent in burgerkleding op het Onderdoor. Daar zag hij bij een winkel twee mannen staan, die schichtig om zich heen keken en vervolgens de winkel inliepen. Omdat de agent het idee kreeg dat de twee niet veel goeds in de zin hadden, verzocht hij andere agenten ter plaatse te komen. De agenten zagen dat beide mannen meerdere spullen uit diverse stellingen pakten en die onder hun kleding stopten. Vervolgens liep het tweetal, zonder iets af te rekenen, de winkel uit. Daarbij gingen het alarmpoortje af.

De agenten hielden het tweetal, mannen van 33 en 37 jaar en afkomstig uit Georgië, aan. De twee hadden voor ruim 350 euro aan cartridges en usb-sticks gestolen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, zijn ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.