Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 09-12-2010

Direct afrekenen

MAARSSEN Een Bulgaarse automobilist die op woensdagavond 8 december veel te hard reed, moest direct zijn boete betalen.

Rond 20.40 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden. Zij klokten hem ter hoogte van Maarssen op 159 km/u (na wettelijke correctie 154 km/u), terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 35-jarige Bulgaar, werd aan de kant gezet. In overleg met een Officier van Justitie werd de Bulgaar een boete van 420 euro opgelegd. Nadat de man zijn boete had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen.

Marktkooplui pakken winkeldievegge

MONTFOORT Een meisje werd op woensdagmiddag 8 december op winkeldiefstal betrapt. Zij ging ervandoor, maar kwam niet ver.

Rond 12.30 uur betrapten medewerkers van een winkel aan de Hoogstraat een meisje, 17 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, op winkeldiefstal. Zij hielden haar aan, waarbij bleek dat zij voor ruim honderd euro aan onder andere cosmetica-artikelen had gestolen. Vervolgens rende het meisje hard de winkel uit. Een medewerkster zette de achtervolging in. Twee marktkooplieden zagen de achtervolging en grepen het meisje in de kraag. De politie werd gewaarschuwd en agenten brachten de dievegge over naar het politiebureau. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal. Zij kreeg een boete van 250 euro opgelegd.