Rechtbank Arnhem


Man en vrouw veroordeeld voor oplichting gemeente Duiven

Arnhem, 9 december - De rechtbank heeft een 46-jarige ambtenaar uit Duiven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Een 37-jarige vrouw uit Zevenaar is veroordeeld tot 240 uur werkstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

De man heeft gedurende vier jaar de gemeente opgelicht voor een totaalbedrag van ruim 380.000 euro. Samen met de vrouw had hij een bedrijfje opgericht dat zich bezig zou houden met groenvoorziening. Het bedrijfje stuurde rekeningen aan de gemeente, maar verrichtte daarvoor geen werk. De man, die zelf bij de afdeling groenvoorziening werkte, tekende de rekeningen voor akkoord en betaalde deze feitelijk aan zichzelf uit. Van het geld kocht de man kleding, maakte hij reisjes met het hele gezin en deed hij andere dure aankopen. Ook betaalde hij rekeningen voor de vrouw.

De rechtbank is van oordeel dat de vrouw een veel minder groot aandeel in de fraude had. Zij is weliswaar betrokken geweest bij de oprichting van het bedrijfje, dat op haar naam stond, maar niet is komen vast te staan dat zij bij de verdere fraude betrokken was nadat dat bedrijf binnen een jaar was opgeheven.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 9 december 2010 Naar boven