Politie Hollands Midden

Katwijk, Rijnsburg - Politie surveilleert extra op auto-inbraken

Katwijk, Rijnsburg, 09-12-2010 o De politie surveilleert komende weken extra in de wijk Rijnsoever in Katwijk en in het centrum van Rijnsburg.

Zowel opvallend en onopvallend zullen agenten vooral in de nachtelijke uren van zondag en maandag letten op verdachte situaties bij autos.

De politie besteedt extra aandacht hieraan omdat in de twee voorgaande jaren een stijging te zien was van het aantal auto-inbraken in deze wijken in de nachten van zondag op maandag en maandag op dinsdag. Bij de inbraken in Katwijk werden met name navigatiesystemen gestolen, maar ook kentekenplaten, kentekenbewijzen en gereedschappen waren gewild bij de dieven. In Rijnsburg werden de goederen weggenomen die in de voertuigen waren achtergelaten door de eigenaren.

Geen gelegenheid, geen dief De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatie-systemen, laptops en autoradios dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.