Politie Groningen

Regiopolitie Groningen lanceert website met overvallen

Groningen, 09-12-2010 o Regiopolitie Groningen heeft op 7 december 2010 de website www.samentegenovervallen.nl gelanceerd. Door zoveel mogelijk informatie over de overvallen te delen hoopt de politie de kans op aanhouding van de verdachten te vergroten en daarnaast de kans op nieuwe overvallen te verkleinen.

Iedereen kan op de overvallensite in één oogopslag zien welke overvallen er dit jaar zijn gepleegd en waar. Ook alle beschikbare informatie, zoals getuigenoproepen en foto- en filmmateriaal wordt zo snel mogelijk met het publiek gedeeld. Dit met het motto: Hoe meer mensen meekijken en denken hoe groter de kans dat we een zaak oplossen.

Uniek: Foto- en filmmateriaal opsturen naar politie

De website www.samentegenovervallen.nl biedt mensen de unieke mogelijkheid om foto-en videomateriaal naar de politie te sturen. Mensen die getuige zijn van een overal en/of straatroof kunnen zo snel en eenvoudig informatie delen met de politie. Op de website zijn ook de berichten van het Twitteraccount www.twitter.com/politie_overval te lezen. Hierop houdt Regiopolitie Groningen bezoekers continue op de hoogte van overvallen en de ontwikkelingen in de overvalzaken.

Uitgelekt filmpje zorgt voor aandacht

De introductie van de website ging gepaard met een uitgelekt filmpje op YouTube waarin twee bejaarde mensen een overval proberen te plegen. Het uitgelekte filmpje werd eerst op Twitter gezet, waarna het zich als een olievlek verspreidde.

Wat te doen bij een straatroof/overval?

Op de site www.samentegenovervallen.nl staan naast de overvallen ook adviezen van de politie en preventietips. Hoe moet je handelen als je wordt overvallen of beroofd en/of getuige bent? En wat kan je doen ter preventie? Naast burgers is er hier ook specifieke informatie te vinden voor onder andere ondernemers en maaltijdbezorgers.

Nieuwe aanpak overvallen werpt vruchten af

Vijfendertig rechercheurs werken momenteel dag en nacht aan het oplossen van de overvallen. En met resultaat; in twee weken tijd zijn zeven overvallers aangehouden. Afgelopen weekend werden meerdere overvallers opgepakt. De politie kreeg daarbij onder meer hulp van oplettende burgers. Een taxichauffeur overmeesterde een 15-jarige overvaller en een automobilist wist één van de overvallers van een pizzakoerier in de stad te pakken te nemen. Ook werden de twee verdachten van de overval op het tankstation aan de Zonnelaan aangehouden.