Agentschap NL


Groasis Waterboxx beste innovatie van 2010

De Nederlandse Groasis Waterboxx is door het Amerikaanse tijdschrift Popular Science uitgeroepen tot de beste innovatie van 2010.

De Waterboxx liet hiermee andere populaire innovaties als de Apple iPad, de Porsche 918 Spyder Green Supercar en de Philips Ledlamp achter zich. De Waterboxx is een plastic bak die om jonge planten wordt geplaatst. Hij slaat regenwater en condens vanuit de lucht op en zorgt ervoor dat het vocht niet verdampt. Door het extra vocht in de bodem kunnen planten zich beter ontwikkelen. De Waterboxx kan een belangrijke rol spelen in het herstel van droge gebieden. Het heeft de potentie uitgeput bodemoppervlak weer vruchtbaar te maken.

De Waterboxx wordt ondersteund via onder andere de IPC-regeling en de SBIR Groene Grondstoffen. In het kader van deze SBIR wordt er gewerkt aan een vervanging van het nu nog fossiele plastic door een groener alternatief.

De IPC-regeling (Innovatie Prestatie Contracten) en de SBIR Groene Grondstoffen (Small Business Innovation Research) worden uitgevoerd door Agentschap NL.

Voor meer informatie over de Waterboxx zie hier.
Zie het origineel