Politie Groningen

Donderdag 9 december 2010

Provincie Groningen, 09-12-2010

Inbraak in leegstand gedeelte Martiniziekenhuis

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een inbraak in een leegstaand gedeelte van het Martiniziekenhuis in Groningen. De inbraak werd woensdagmorgen door een medewerker ontdekt. Vermoedelijk zijn diverse computerschermen weggenomen. Ook wordt geïnventariseerd of andere goederen zijn gestolen. Het ziekenhuis doet aangifte.

Winkeldief met nepcocaïne

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen op de Westerhaven in Groningen een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden. Medewerkers van een elektronicazaak zagen dat de man zich verdacht gedroeg. Toen de verdachte langs de kassa liep en het alarm afging, rende de 27-jarige de winkel uit. Tijdens zijn vlucht gooide hij diverse spullen weg. Medewerkers van de winkel konden hem na een sprint vasthouden. Zij leverden hem over aan de politie. Tijdens het verhoor liet de man enkele bolletjes vallen. Hoewel in eerste instantie werd gedacht dat het om cocaïne ging, bleek dit uiteindelijk verkruimelde paracetamol te zijn. De verdachte is ingesloten.

Stadjer bedreigt gemeentemedewerkster

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen een 41-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man was een pand van de gemeente Groningen aan de Zaagmuldersweg in Groningen binnengegaan, omdat hij een voorschot op zijn uitkering wilde. Om zijn woorden kracht bij te zetten, toonde hij de medewerkster een mes. De verdachte ging onverrichter zake weg, maar de medewerkster voelde zich dusdanig bedreigd dat de politie werd geïnformeerd. Die wist de man even later aan te houden. De overheid accepteert in geen enkel geval geweld of agressie tegen haar medewerkers. De vrouw heeft daarom aangifte gedaan. Op de websitewww.rijksoverheid.nlis meer informatie te vinden over de aanpak van geweld tegen overheidsmedewerkers.

Diverse verwondingen door beslagen autoruit

LEEK Een 15-jarige fietsster uit Leek is woensdagmiddag gewond geraakt op de kruising Industriepark met de Lindesteinlaan in Leek. Het meisje stond samen met een vriendin te wachten op de kruising, toen een 34-jarige automobilist uit Leek tegen de fietsster aanreed. Hij nam vanuit de Lindensteinlaan de binnenbocht en zag daarbij de fietsers over het hoofd. Hierdoor raakte hij de tiener. Zij kwam met haar been onder het voertuig klem te zitten en is met een gebroken been en ander onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste bekende dat zijn ruiten nog beslagen waren en daardoor nauwelijks zicht had. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Onbekende man rent weg

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond en nacht tot twee keer toe een 55-jarige man uit Delfzijl aangehouden. In de avonduren kreeg de politie een melding dat een auto verdacht stond geparkeerd op de Bornholmstraat. In de auto zat de Delfzijlster. Omdat hij vervelend reageerde op de agenten werd hij na meerdere waarschuwingen aangehouden. Na een verklaring op het politiebureau mocht hij gaan. In de nacht kreeg de politie een melding dat een lastige klant met moeite uit een café aan de Gelkingestraat in Groningen werd gezet. Bij aankomst bleek het weer te gaan om de 55-jarige. De man liet zich niet zonder slag of stoot naar buiten zetten. Hij sloeg tijdens het verzet ook twee personen. Zij doen aangifte. De verdachte is aangehouden en in de cel gezet.

Politie controleert op alcohol

ZUIDHORN / HOOGEZAND De politie heeft donderdagavond in de omgeving van Zuidhorn en Hoogezand op diverse plaatsen een alcoholcontrole gehouden. In Zuidhorn werden in totaal 50 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol. Bovendien bleek dat iedereen goed voorbereid was op de weersomstandigheden.

In de omgeving van Hoogezand zette de politie ook diverse bestuurders langs de kant van de weg tijdens alcoholcontrole. Een 39-jarige automobilist uit Sappemeer bleek bij een controle in de Hoofdstraat te diep in het glaasje te hebben gekeken. In zijn bloed zat ruim een promille alcohol. De politie heeft proces-verbaal tegen de Sappemeerster opgemaakt. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo aangehouden dankzij alerte getuige

SCHEEMDA De politie heeft donderdag dankzij een alerte getuige twee personen aangehouden voor het plegen van vernielingen. De getuige zag dat beide jongemannen, twee Winschoters van 17 en 21 jaar, op het station een abri hadden vernield. Ook gooide het tweetal een fiets richting een trein. Door een goede omschrijving kon de politie het tweetal in de omgeving aanhouden. Beide verdachten bleken onder invloed van alcohol te verkeren. Ze zijn ingesloten in een cel. Het duo wordt vandaag verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen in een woning aan de Snelliusstraat in Groningen een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In een ruimte vonden agenten een kwekerij met 80 hennepplanten. In een andere afgesloten ruimte zat ook een kwekerij waar geen planten meer waren. Wel lagen er nog tientallen stekken. De planten, stekken en gebruiksmaterialen zijn vernietigd. Een 25-jarige man, die in de woning aanwezig was, is aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem.

Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag

MEEDHUIZEN De politie heeft donderdagmorgen in een woning aan de Schaapbulterweg in Meedhuizen 49 kg vuurwerk in beslag genomen. Het ging daarbij om een grote hoeveelheid knalvuurwerk en twee zogenaamde Chinese rollen. De in beslag genomen hoeveelheid vuurwerk valt niet onder de categorie illegaal vuurwerk, maar de hoeveelheid was meer dan de toegestane 10 kg. De politie heeft de 44-jarige bewoner gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal gemaakt.

Fietsers zonder licht bekeurd

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de Korreweg in Groningen een verlichtingscontrole gehouden. In een uur tijd werden 14 overtredingen geconstateerd. Alle fietsers kregen een bekeuring van 35 euro. De politie waarschuwt regelmatig voor het feit dat fietsen zonder verlichting tijdens duistere en winterse weersomstandigheden gevaarlijk is. Dit terwijl een verlichtingsset al voor een paar euro te koop is. Meer informatie is te vinden opwww.valopmetjefiets.nl.

Politie onderzoekt autobranden in de provincie

PROVINCIE GRONINGEN De politie doet onderzoek naar vier autobranden die donderdagavond en nacht hebben plaatsgevonden in de provincie. In Ten Boer moest de brandweer s avonds in de Johan Feitstraat actie ondernemen om een brandende auto te blussen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. In Onstwedde brandde rond 21.40 uur een auto uit op de Luringstraat. De politie gaat hier uit van brandstichting. De politie gaat ook uit van brandstichting bij twee autobranden in Oude Pekela. Rond 22.30 uur stond een auto in lichterlaai aan het Rozenhofje. Een getuige zag vlak voor de brand een onbekende persoon bij het voertuig rondscharrelen. Op de IJsbaanlaan in Oude Pekela ging ruim vier uur later nog een auto in vlammen op. Agenten zagen bij de auto schoensporen, die in de sneeuw zijn achtergebleven.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.

Noordbroek, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 659, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Wildervank, Woortmanslaan:aantal geregistreerde voertuigen: 626, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 61km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1748, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.