Politie Drenthe

Donderdag 3 december 2010

Provincie Drenthe, 09-12-2010

Controle fietsverlichting

PEIZE De politie heeft donderdagochtend tussen 7 en 8 uur op de Roderweg in Pieze gecontroleerd op fietsverlichting. Vier personen hadden geen of geen juiste fietsverlichting. Hiervoor ontvingen zij een boete.

Auto ter water

COEVORDEN In Coevorden werd vanochtend een auto aangetroffen in het Stieltjeskanaal. Er zat niemand in de auto. De auto werd woensdagavond ontvreemd bij een park aan de Reindersdijk in Dalen. De politie heeft nog geen contact gehad met de bestuurder van de auto en is op zoek naar hem/haar.

Aanhouding verdachte overval tankstation

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een 16-verdachte aangehouden in verband met de overval op het tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen afgelopen zaterdag. De politie kwam hem op het spoor door een tip.De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nader gehoord door de politie. Een tweede verdachte is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. Deze verdachte is inmiddels heengezonden. Aangezien het onderzoek nog in volle gang is, kunnen momenteel nog geen nadere details worden gemeld.

Insluiper neemt tas weg uit pand

ASSEN Op woensdag 8 december is een insluiping geweest bij een dansschool aan de Vaart ZZ in Assen. Rond 20.00 uur wist een nog onbekende man het pand binnen te komen. De eigenaar, een 25-jarige vrouw uit Assen, hoorde gestommel en zag een man in de gang staan. De onbekende nam een tas mee die aan de kapstok hing en ging er vandoor. De aangeefster is achter de dief aangerend. De dader rende weg de Gymnasiumstraat over, de Ulohof in. Daar wist de vrouw de tas van de dader af te pakken. Ze is teruggerend naar de dansschool aan de Vaart ZZ en heeft de deur afgesloten. Daar belde ze de politie. De politie is direct ter plaatse gegaan, maar heeft de man in de omgeving niet meer aangetroffen.

De politie vraagt getuigen van dit voorval, zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het gaat om een blanke man, slank postuur met een ingevallen gezicht. Hij zou ongeveer 1.72 meter lang zijn en hij droeg een rode muts.