Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 09-12-2010

Honkbalknuppel

HOOGLAND Agenten hielden in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 december een man aan omdat hij een honkbalknuppel voorhanden had.

Rond 02.00 uur controleerden agenten een bestelauto bij benzinestation De Slaag aan de Rijksweg A1. De bestelauto werd bestuurd door een 40-jarige man uit Amersfoort. In de laadruimte troffen agenten een geprepareerde boodschappentas en een honkbalknuppel aan. Tevens bleek hij een mes op zak te hebben.

De agenten hielden de Amersfoorter aan. Hij deed afstand van de tas, knuppel en mes. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het voor handen hebben de honkbalknuppel en het mes.

Hennepkwekerij: zes aanhoudingen

AMERSFOORT Agenten troffen op woensdagmiddag 8 december een hennepkwekerij aan. In het pand werden zes verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 15.30 uur een onderzoek in een woning aan de Friessestraat in. Op aanbellen en kloppen deed niemand open, waarop het slot werd geforceerd. Terwijl dat gebeurde hoorden de agenten gestommel achter de voordeur, maar op de vordering de deur te openen, gebeurde er niets. Het slot werd daarop alsnog geforceerd.

In de woning troffen agenten zes verdachten aan die nagenoeg klaar waren met het knippen van ongeveer 300 hennepplanten. De verdachten, vier mannen van 26,39, 42 en 61 jaar en twee vrouwen van 44 en 56 jaar en allen uit Utrecht, werden aangehouden. Er werden enkele tientallen kilos aan (natte) henneptoppen in beslag genomen. De straatwaarde van de henneptoppen wordt geschat op 120.000 euro. Ook de kweekapparatuur is in beslag genomen. Alles wordt vernietigd.

De stroom bleek illegaal te worden afgetapt en op een gevaarlijke wijze te zijn aangesloten. De 26-jarige verdachte bleek tevens te worden gezocht voor een in september 2009 in Amersfoort opgerolde hennepkwekerij. De politie zet het onderzoek voort.