Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-12-2010

Dronken Bredase rijdt met auto tegen paaltje

BREDA: Een 71-jarige Bredase is woensdagavond omstreeks 19.35 uur op de Viandenlaan aangehouden ter zake rijden onder invloed. De Bredase was met haar auto tegen een paaltje gereden. Dit kwam naar eigen zeggen doordat de ruit van het rechterportier aangevroren was. Ze had ze het paaltje dat aan de rechterzijde van de weg op de stoeprand stond, niet gezien Ze blies 580 ugl, de vrouw had naar eigen zeggen circa 1½ fles rode wijn gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Een 64-jarige Bredanaar werd woensdagavond op de Leerlooierstraat eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Deze automobilist blies 550 ugl.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft woensdagavond omstreeks 18.30 uur bij het bureau aan de Vlaanderenstraat een 45-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou eerder op de avond zijn 46-jarige echtgenote in de woning in de wijk Wisselaar hebben mishandeld.

Het slachtoffer kwam naar het politiebureau toe en vertelde dat haar man haar in het gezicht geslagen had. Ook had hij haar bedreigd dat hij haar iets aan zou doen met een bijl. Hij zou haar al vaker mishandeld hebben. De verdachte kwam zelf naar het politiebureau toe. Hij is in verzekering gesteld. Rond 23.30 uur heeft de politie nog bemiddeld op het huisadres van het stel. Daar waren twee zusjes van de verdachte verhaal komen halen bij het slachtoffer over het feit dat zij aangifte gedaan had. De agenten hebben de boel gesust, waarna de zussen naar huis gingen.

Auto gestolen bij woninginbraak

CHAAM: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur ontdekt dat in een woning aan de Blokkenweide was ingebroken. De inbrekers hebben, terwijl de bewoners lagen te slapen,. aan de voorzijde een gaatje geboord in het draairaam van de woonkamer. Er is een laptop gestolen. Ook hebben de dieven de sleutel van de auto gevonden. De auto van de bewoners, een Volvo XC 90, met het kenteken 74PPRJ gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek verricht.

Auto onder trailer

ETTEN-LEUR: Een Bredanaar is woensdagavond omstreeks 22.10 uur met zijn auto op de Hermelijnweg onder een stilstaande trailer (met hierop een zeecontainer) gereden. Het gehele dak was er af gegaan. De bestuurder had een flinke hoofdwond, maar zat niet bekneld. In het ziekenhuis vertelde hij dat in een fabriek in Etten-Leur werkte en dat hij op weg was geweest naar huis. Hij wist niet wat er gebeurd was. Er waren geen aanwijzingen voor alcoholgebruik.

Verlichtingscontrole in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond op de Wilhelminalaan en de Concordialaan een verlichtingscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-12-2010 11:20 | © Regio Midden en West Brabant |