Gemeente Lingewaard


Gemeente kiest voor duurzame aanpak rioollekkage van Voorststraat

Het gemeentebestuur van Lingewaard kiest er voor om de lekkage in het riool van de van Voorststraat in Huissen op een duurzame wijze op te lossen. Dit houdt in dat er een definitieve aansluiting komt van het riool vanaf de kruising Bredestraat tot aan het gemaal aan de van Voorststraat, hetgeen betekent dat de rioolstreng (van put tot put) wordt vernieuwd.

Het voordeel om voor deze oplossing te kiezen is dat de kruising Bredestraat/van Voorststraat niet opnieuw hoeft te worden afgesloten als het riool in de gehele van Voorststraat wordt vervangen. Het grootste nadeel is dat de uitvoeringstijd enige weken langer duurt.

Voor deze complexe reparatie is het gemeentebestuur er alles aan gelegen om snel en weloverwogen een bedrijf aan te wijzen die de werkzaamheden kan uitvoeren en welke werkzaamheden het minste risico opleveren voor de woonomgeving.

Naar verwachting zal volgende week het gemeentebestuur een definitief besluit nemen welk bedrijf de opdracht krijgt, waarna de uitvoeringswerkzaamheden zo spoedig mogelijk kunnen worden aangepakt.

(Geplaatst: 9 december 2010)