Gemeente Almelo

Zes blikcontainers verdwijnen door betere afvalscheiding

9 december 2010 - Blikinzameling uit afval kan steeds effectiever via magneten bij afvalverwerker Twence. Daarom verdwijnen de zes inzamelcontainers die Almelo telt en stopt daarmee de aparte blikinzameling per 1 januari 2011.

In het verleden waren op verzoek van de bevolking de zes containers voor het inzamelen van blik geĂŻntroduceerd. De kosten en opbrengsten waren aanvankelijk neutraal. De blikcontainers in Almelo zouden nu moeten worden vervangen en inmiddels zijn de kosten van deze inzameling hoger dan de opbrengsten. Omdat het uitsorteren van blik uit afval nu veel beter kan en ook sowieso gebeurt bij Twence stopt Almelo met de aparte blikcontainers.

Door de Stichting Kringloop Blik is in samenwerking met Nedvang (Nederland van afval naar grondstof) een landelijke campagne gestart waarin wordt aangegeven dat blik, in tegenstelling tot andere verpakkingen, uit het restafval wordt gehaald door middel van magneten. De landelijke campagne kan worden bekeken op de website www.kringloopblik.nl.