Politie Gelderland-Midden

Velpenaar opgepakt na mislukte straatroof

Publicatiedatum: 9-12-2010 12:30:58

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft woensdagavond op het Johnny van Doornplein een 36-jarige man uit Velp aangehouden na een mislukte straatroof. De man zou rond kwart voor elf op het Gele Rijdersplein onder dreiging van geweld geprobeerd hebben geld afhandig te maken van een 21-jarige man uit Oosterbeek.

Het slachtoffer meldde zich kort na het voorval bij de politie die direct in de omgeving ging zoeken. In een bus op het Johnny van Doornplein werd een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. Het bleek de Velpenaar te zijn. Op de plaats waar hij gezeten had werd ook een mes aangetroffen. Volgens de Oosterbeker had de Velpenaar ook met een mes gedreigd. Aangezien het slachtoffer geen geld bij zich had was de Velpenaar zonder buit afgedropen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(137149)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 9-12-2010 12:30:02

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft woensdag 8 december na meldingen van winkeldiefstallen in de stad vijf verdachten aangehouden.

Een 40-jarige Arnhemmer werd door beveiligers van een supermarkt aan de Hanzestraat in de kraag gevat. De man zou voor enkele euro's levensmiddelen hebben gestolen en bekende de diefstal. Hij is na verhoor vrijgelaten.
Bij dezelfde supermarkt werd later een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was met een volle boodschappenkar de zaak uitgelopen zonder af te rekenen. De boodschappen hadden een totale waarde van ruim 700 euro.
Twee Arnhemse meisjes van 14 en 15 jaar liepen tegen de lamp bij een supermarkt aan de Roggestraat. Volgens een beveiliger zou het duo snoepgoed hebben gepakt en niet afgerekend. De twee bekenden de diefstal en zijn aan hun ouders overgedragen. Beide meisjes hangt een alternatieve straf boven het hoofd.
In een winkel aan de Kronenburgpassage werd een 27-jarige vrouw aangehouden wegens diefstal van kleding ter waarde van 23 euro. (136912 / 137096 / 137107 / 137119)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---