Gemeente Voerendaal


\ 9/12/2010 - Rook brand gemeentehuis Voerendaal neemt af Een groot brand heeft donderdagmorgen een groot deel van het gemeentehuis in Voerendaal in as gelegd. De brand ontstond even voor zeven uur.
Tijdens de brand is er een geluidswagen van politie en brandweer rond gereden met de melding om ramen en deuren te sluiten. Ook het verzoek hierbij om de wasemkap uit te zetten.
Met de Brede School Cortemich heeft ook onmiddellijk contact plaatsgevonden en is afgesproken dat de kinderen vanmiddag onder begeleiding in de pauze naar huis worden gebracht. Vanmiddag zal er geen les zijn.

Huidige situatie
De rookontwikkeling neemt op dit moment af, maar kan nog vier tot vijf uur duren.
Op dit moment worden er metingen verricht naar schadelijke stoffen. De voorlopige resultaten zijn dat er waarschijnlijk neerslag is van schadelijke stoffen. Dit beperkt zich tot de directe omgeving van het gemeentehuis tot aan de Hogeweg. Vanaf de Hogeweg is geen neerslag geconstateerd. Het gebied is afgezet. Als de resultaten bevestigd worden, wordt de vervuiling zo snel mogelijk opgeruimd.

Stand van zaken
Belangrijk uitgangspunt voor het college is om zo snel mogelijk de dienstverlening aan de burgers weer op gang te krijgen. Hoe dit geregeld zal worden, daarover zijn op dit moment de gesprekken in volle gang.
De gemeente streeft ernaar om maandag 12 december om 09.00 weer operationeel te zijn voor de inwoners van Voerendaal. Op dit moment wordt alles in het werk gesteld om de medewerkers zo snel als mogelijk onder te brengen. Het personeel is vanochtend opgevangen en zal morgenochtend geïnformeerd worden over hun toekomstige werkplek.

Informatie
Voor meer informatie over dienstverlening van de gemeente Voerendaal en de brand kunnen burgers bellen met het volgende telefoonnummer 045-5753399. Zij worden daar te woord gestaan door de baliemedewerkers van de gemeente Voerendaal.

Zodra meer informatie voorhanden is zal dit bekend worden gemaakt.