Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Succesvolle âVoorkom een overvalâ-bijeenkomsten worden herhaald

Bestrijding van winkelcriminaliteit

Succesvolle âVoorkom een overvalâ-bijeenkomsten worden herhaald

09/12/2010

In de regio Utrecht en Heerhugowaard hebben ruim 700 ondernemers en werknemers een bijeenkomst bijgewoond over het voorkomen van een overval. Deelnemers waren tevreden over de bijeenkomsten en classificeerden de avonden als nuttig en leerzaam. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft daarom besloten om dit succesvolle initiatief voort te zetten. Voor februari en maart 2011 staan daarom weer acht bijeenkomsten gepland o.a. in Enschede, Apeldoorn, Arnhem, Ede en Varsseveld.

Tijdens de bijeenkomsten horen ondernemers én werknemers hoe zij een overval kunnen voorkomen, hoe zij dienen te handelen tijdens een overval en wat zij moeten doen na een overval. Op een informatiemarkt zijn bovendien circa 15 organisaties aanwezig die de deelnemers informeren omtrent overvalpreventie.

De bijeenkomsten zijn een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Kamer van Koophandel en de Politie. Deelname voor ondernemers en werknemers is geheel gratis.

Ondernemers en werknemers kunnen zich vanaf maandag 20 december 2010 voor deze bijeenkomst opgeven. Houdt de website en de nieuwsbrief van het HBD in de gaten voor meer informatie.