Politie Rotterdam Rijnmond

ONDERZOEK NAAR OVERVALLEN

Waterweg-Noord

Datum publicatie: 09-12-2010 09:54

ROTTERDAM/SCHIEDAM - De recherche van het district Oost heeft een grootschalig onderzoek opgestart naar een woningoverval. Hierbij raakte een 76-jarige vrouw gewond.
In Schiedam is een onderzoek gestart naar een overval op een koffiehuis eigenaar.

Woensdagavond rond kwart over negen belde een man aan bij de woning van de vrouw aan de 's-Gravenweg in Rotterdam-Oost. Op het moment dat de vrouw opendeed werd zij meteen in haar gezicht geslagen. Vervolgens kwamen er nog twee mannen de woning binnen. Zij bedreigden haar met een wapen.

Het slachtoffer werd opgesloten in een kamer waarna de daders het huis doorzochten.

Na verloop van tijd verlieten zij de woning met een onbekende buit.

De politie werd gewaarschuwd. Hulpdiensten waren snel aanwezig. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Hier bleek dat ze verwondingen aan haar hoofd en ribben heeft.

Agenten zijn direct met een groot onderzoek gestart. De buurt werd uitgekamd, maar de verdachten zijn nog niet aangetroffen. Het onderzoek naar hun identiteit wordt voorgezet.

Camerabeelden
In de hieropvolgende nacht werd de eigenaar van een koffiehuis beroofd. De 41-jarige man kwam rond drie uur thuis van zijn werk. Aan de Schuttersveld bedreigden drie mannen met bivakmutsen hem met een vuurwapen gelijkend voorwerp en een mes.
Zij dwongen hem zijn bezittingen af te geven. Vervolgens zijn de overvallers zijn woning binnengegaan.
Hier bedreigden ze zijn vrouw en ze sloegen haar. Vervolgens haalden ze spullen uit de woning.
Het drietal is er met een onbekende buit vandoor gegaan. Onderzoek in de omgeving leverde nog niets op. Aan de hand van onder andere getuigenverklaringen en camerabeelden wordt het onderzoek voortgezet.