Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.15 uur

Utrecht, 09-12-2010

Getuigen gezocht van mishandeling

UTRECHT Zaterdagavond 4 december vond omstreeks 21.00 uur op t Goylaan een mishandeling plaats vergezeld van een diefstal. Daarbij werd een 25-jarige Utrechter belaagd door een groep van circa zeven jongens. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.

Het slachtoffer deed pas twee dagen later aangifte. De groep stond bij een bushalte toen hij langsfietste. Daarbij werd hij bekogeld met sneeuwballen. De Utrechter stopte. Over en weer werd gescholden. Vervolgens begonnen de jongens tegen zijn fiets te trappen. Daarop reed hij door richting de Constant Erzeijstraat.

Een tegemoetkomende bejaarde man in een scootmobiel werd vervolgens ook bekogeld met sneeuwballen. De Utrechter kon dat niet aanzien, keerde zijn fiets en nam het voor de man op, waarna deze kon verder rijden. Vervolgens keerden de jongens zich opnieuw tegen hem. Ze mishandelden hem en trapten zijn fiets in elkaar. Later miste hij zijn mp3-speler. Vermoedelijk is deze tijdens de mishandeling gestolen.

De groep jongens was in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Allen hebben een lichtgetinte huidskleur, kort donker haar en ze droegen donkere kleding. Eén van hen had een opvallend signalement: hij droeg een zwarte driekwart jas van het merk Nickelson. Hij had opvallende acné in zijn gezicht, vooral op zijn wangen.

Een vrouw op de fiets moet de mishandeling hebben gezien. De politie verzoekt de vrouw zich te melden als getuige. Ook de man in de scootmobiel heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Verder verzoekt de politie andere getuigen om contact op te nemen met het district Utrecht stad: 0900 8844.

Actie Breedstraatbuurt en Bemuurde Weerd

UTRECHT Bij een actie tegen overlast door drugsdealers en gebruikers in de omgeving Voorstraat, Breedstraat, Bemuurde Weerd OZ, heeft de politie woensdagmiddag en -avond 8 december negen aanhoudingen verricht. Vijf personen werden aangehouden voor handel in verdovende middelen, vier personen omdat zij drugs kochten. Van vijf personen werd de kleding onderzocht op drugs.

Verder schreven de agenten twaalf bekeuringen uit voor alcoholgebruik op straat (4), hangen in portieken (3), zich niet kunnen legitimeren (2) en geluidsoverlast (1). Bij drie bekeuringen binnen vier weken kan een gebiedsverbod worden opgelegd. Op de Hardebollenstraat kreeg een 34-jarige vrouw uit Utrecht een bekeuring voor tippelen. Omdat dit haar derde bekeuring is, krijgt zij een gebiedsverbod. De politie houdt geregeld acties tegen overlast in deze buurt.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij een inbraak in een huis hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 16.35 uur naar de politie omdat men zag dat een aantal jongens probeerde in te breken in een huis aan de Livingstonelaan. Agenten zagen in de omgeving twee jongens lopen die bij het zien van de politie ervandoor gingen. De achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk konden beide jongens worden aangehouden. Eén van de jongens 16 jaar uit Utrecht, werd op een balkon aangehouden. De tweede verdachte, 17 jaar uit Utrecht, dacht slim te zijn en had zich snel thuis omgekleed. Hij kon op straat worden aangehouden.

Babbeltruc

UTRECHT Bij een bejaarde dame vond woensdagavond een babbeltruc plaats. De politie is op zoek naar getuige(n).

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat onbekenden een babbeltruc hadden toegepast bij een 80-jarige vrouw aan de Cleopatradreef. Ter plaatse bleek dat een man en vrouw met klein kind aangebeld hadden bij het slachtoffer. Toen zij de deur opendeed gaf het stel aan een kerststukje te komen brengen en liepen direct de woning in. De oude dame werd aan de praat gehouden terwijl de man het huis doorzocht. Blijkbaar werd er niet snel genoeg iets gevonden en verlieten de drie de woning van de vrouw.

De politie is op zoek naar getuige(n) die in de omgeving van de Cleopatradreef rond 18.30 uur een man met vrouw en kind hebben zien lopen. De vrouw is rond de 1.55 lang en droeg een korte donkere jas en een hoofddoek. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.