Uitgeverij Bert Bakker

Sjeng Scheijen is met Diaghilev het eerste Nederlandse boek ooit op The New Yorker's favorite list of 2010!

Sjeng Scheijen - Sergej Diaghilev. Een leven voor de kunst Nooit eerder stond een Nederlands boek op het `beste-boekenlijstje' van The New Yorker! Sjeng Scheijens biografie van Sergej Diaghilev is het gelukt.

Ieder jaar publiceert het legendarische Amerikaanse weekblad The New Yorker aan het eind van het jaar een lijst met de favoriete boeken van hun recensenten. Daarop staan is de hoogste eer denkbaar in de Amerikaanse boekenwereld.

Voor het eerst staat er een Nederlands boek in dit illustere rijtje, Diaghilev, a Life van Sjeng Scheijen (in het Nederlands verschenen bij Uitgeverij Bert Bakker onder de titel: Sergej Diaghilev. Een leven voor de kunst).

Het boek van Scheijen kreeg al bij zijn presentatie in de VS een stormachtige ontvangst, met lovende recensies in The New York Times, The Wall Street Journal en natuurlijk The New Yorker zelf. Deze maand wordt het boek genoemd in de Amerikaanse Vogue in de rubriek `People are talking about'.

Eerder werd Sergej Diaghilev. Een leven voor de kunst in Engeland door The Sunday Times uitgeroepen tot een van de Best Biographies of 2010. In Nederland, waar het boek in 2009 verscheen werd het boek geprezen in NRC Handelsblad als `een overrompelend boek, briljant geschreven,' in Vrij Nederland als `een overdonderend boek' en in De Groene Amsterdammer als `indringend en weergaloos'.