CDA


CDA: melkplannen Europese Commissie nog niet voldoende donderdag 9 december 2010

Een zeer beperkte kijk op prijstransparantie, geen oog voor de interne markt en geen woord over een zachte landing, dat zijn de conclusies van CDA-Europarlementariƫr Esther de Lange over de plannen van de Europese Commissie op de zuivelmarkt. Eurocommissaris Dacian Ciolos presenteerde de plannen vandaag in het Europees Parlement.

"De Europese Commissie richt zich vooral op contracten tussen producenten en verwerkers, terwijl er juist prijstransparantie in de hele keten nodig is. Ergens blijft er geld hangen en daar wil ik duidelijkheid over. De maatregelen van Ciolos schieten hier duidelijk te kort", aldus De Lange.

De plannen van de Europese Commissie hebben in haar ogen te weinig oog voor de gemeenschappelijkheid en de bescherming van een eerlijk speelveld op de Europese interne markt: "Als de Eurocommissaris dan ook nog eens met geen woord spreekt over een zachte landing voor die landen die nu over het quotum melken, zoals Nederland, dan hebben we nog een hoop werk te verzetten de komende maanden".