Gemeente Middelburg

Â

Over de duizend jodiumtabletten verstrekt

Â
Verpakking van tabletten

Begin december is gemeente Middelburg gestart met het verstrekken van jodiumtabletten. Over de duizend exemplaren zijn inmiddels opgehaald op het stadskantoor. Jodiumtabletten bieden bescherming tegen radioactief jodium dat bij een zwaar kernongeval kan vrijkomen.

De jodiumtabletten bieden bescherming aan kinderen, volwassenen tot en met 45 jaar en zwangere vrouwen. De oproep is dan ook alleen bedoeld voor deze doelgroepen. Bij mensen van 46 jaar en ouder is tot nu toe geen verhoogd risico voor schildklierkanker door radioactief jodium vastgesteld. De kans op bijwerkingen van jodiumtabletten neemt wel toe. Daarom hoeven mensen van 46 jaar en ouder geen jodiumtabletten in huis te halen.

Tabletten, voor eigengebruik of huisgenoten, kunnen worden opgehaald op het stadskantoor aan de Kanaalweg 3. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur, op donderdag kan het van 8.30 tot 20.00 uur. Het ophalen is gratis en er is geen termijn aan verbonden. Voor het ophalen hoeft niets meegenomen te worden. Er wordt niet naar de brief of identificatie gevraagd. Wanneer u nog oude jodiumtabletten in huis heeft, kunt u die inleveren op het stadskantoor.

In Middelburg is een brief verspreid waarbij een folder is gevoegd met meer informatie. Heeft u de brief niet ontvangen dan kunt u die als nog aanvragen via telefoonnummer (0118) 67 54 21 of info@middelburg.nl. Op de website www.zeelandveilig.nl vindt u meer informatie over jodiumtabletten en het gebruik ervan. Ook vindt u daar een overzicht met veel gestelde vragen.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl