Gemeente Maassluis

Vrijwilligersprijzen voor Dick Hubert en Stichting Vluchtelingenwerk

Op woensdag 8 december 2010 jl. vond de tiende prijsuitreiking plaats in het kader van de verkiezing van de Maassluise Vrijwilliger(s) van het Jaar. Tijdens deze feestelijke avond werden alle voorgedragen vrijwilligers bedankt voor hun belangeloze inzet. De prijs voor de Vrijwilliger van het Jaar is gewonnen door de heer D. Hubert. Dit jaar kon ook een groep vrijwilligers worden genomineerd. Deze prijs werd toegekend aan de vrijwilligers van Stichting Vluchtelingenwerk. Voor beide winnaars was een prijs van EUR1000, - beschikbaar. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Maasdelta en mag worden besteed aan een vrijwilligersorganisatie in Maassluis naar keuze.

De heer D. Hubert is actief als vrijwilliger bij korfbalclub CKC Maassluis, bij de Maassluise sport- en recreatieraad, bij de PKN Maassluis en bij de Govert van Wijnstichting. In het juryrapport wordt hij geprezen als een veelzijdige vrijwilliger die al lang actief is in het vrijwilligerswerk, een indrukwekkende staat van dienst heeft en door zijn inzet van groot belang is voor de Maassluise samenleving.

Ook de vrijwilligers van Stichting Vluchtelingenwerk werden in het zonnetje gezet. Uit het juryrapport: "Het Vluchtelingenwerk Maassluis is een belangrijke wegwijzer. Deze zeer enthousiaste en bevlogen mensen zetten zich in om vluchtelingen op te vangen en hen te helpen een plek te vinden in onze samenleving en een nieuw bestaan op te bouwen.

De verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar wordt ieder jaar georganiseerd door het Vrijwilligersteunpunt Maassluis. De verkiezing is bedoeld om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.